rk leotar.jpg

Kraj kalendarske godine je blizu, a iza Rukometnog kluba „Leotar“ je najuspešnija sezona od osnivanja.

Polusezonu 2022/2023. godine završili su na istorijskom drugom mjestu, što je bio najbolji plasman u istoriji ovog kluba. U drugom dijelu sezone ostvarili su zapažene rezultate u Premijer ligi BiH i time po prvi put ostvarili plasman u evropska takmičenja.

„Sezona 2023/2024. godine nam je stigla sa mnogo očekivanja i uzbuđenja, jer smo se prvi put sastali sa evropskim timovima u okviru EHF Evropskog Kupa. Pred sam početak sezone odigrali smo završni turnir Kupa Republike Srpske, gdje smo u veoma jakoj konkurenciji, u finalu savladali RK 'Borac i ' osvojili trofej prvi put u našoj dugoj istoriji“, navode iz RK „Leotar“.

Nakon žrijeba, Trebinjci su za protivnika u drugom kolu EHF Kupa Evrope dobili šampiona Letonije ZRHK „Tenaks Dobele“.

„14. oktobra u Trebinju je, nakon mnogo godina, odigrano evropsko takmičenje. Sala je bila puna kao nikad prije. Interesovanje naših navijača za rukomet nikad nije bilo veće i napravili smo istorijski spektakl. U prvom meču ostvarena je i prva pobeda. Pobjeda na ponos svih Trebinjakca i svih ljudi koji vole naš klub. Sedam dana kasnije idemo u Letoniju. Revanš meč, gdje smo pokazali da smo zasluženo učesnici EHF Evropskog Kupa i prolazimo u sljedeće kolo sa dvije pobjede“, rekli su iz „Leotara“.

Nakon dvije pobjede, u trećem kolu protivnik „Leotaru“ bio je znatno iskusniji protivnik HCB „Karvin“ iz Češke.

Nažalost, nakon dvije utakmice u Trebinju i Češkoj, rukometaši završavaju svoje evropsko takmičenje.

U decembru ih očekuje i Svesrpski kup u Lazarevcu, gdje će se naći u društvu najboljih ekipa iz Srbije i Republike Srpske.

„Treba napomenuti da naša škola rukometa koja broji više od 120 članova. U svim uzrasnim kategorijama plasirali smo se u finale Republike Srpske. Svi ovi uspjesi su razlog zašto se svakodnevno borimo da budemo bolji, ali bez naših sponzora Grada Trebinja, Elektroprivrede Republike Srpske, ostalih sponzora i prijatelja kluba, a posebno naših navijača svi ovi uspjesi ne bi bili mogući. Hvala svima na istorijskoj godini“, zaključili su iz RK „Leotar“.