deichmann-800x600.jpg

Nakon što su mediji prenijeli da će Deichmann, jedan od vodećih lanaca prodavnica obuće, zatvoriti neke svoje prodavnice u matičnoj Njemačkoj, upitali smo upravu ove kompanije šta će biti sa prodavnicama u BiH.

"Vodeći lanac prodavnica obuće Deichmann, uprkos brojnim izazovima koje donose promjenljiva regionalna kao i svjetska kretanja, stabilno posluje na tržištu Bosne i Hercegovine, ali i Grupe u cjelosti. Naša kompanija ostaje lider na tržištu i nastavlja pružati vrhunsku uslugu svojim kupcima", rekli su za "Nezavisne novine" iz ove kompanije.

Dodali su da s obzirom na njihovu posvećenost kvaliteti, inovacijama i raznolikosti proizvoda, zadržavaju status najvećeg lanca prodavnica obuće u našoj zemlji.

"Naša poslovna strategija fokusirana je na zadovoljenje potreba potrošača, omogućava nam da se prilagodimo promjenama u okruženju i ostanemo konkurentni na tržištu. Globalne promjene i nesigurni uvjeti na tržištima stvaraju izazove za poslovanje, ali Deichmann je uspješno implementirao strategije rizika kako bi sačuvao svoju stabilnost", kazali su iz Deichmanna.

Prema njihovim riječima, uprkos izazovima, nastavljaju ulagati u lokalnu ekonomiju kroz otvaranje novih poslovnica i radnih mjesta.