Milka i nedjo.jpg

U pozorišnoj sali Kulturnog centra zvedena je pozorišna predstava “Milka i Neđo”, autora Radenke Ševo i Željka Kasapa, u režiji Aleksandra Pejakovića.

Riječ je o pozorišnom komadu zasnovanom na popularnoj seriji “Dobro jutro, komšija”.

Više od 90 minuta sve generacije, od najmlađih do najstarijih, duže od 90 minuta uživali su u zgodama i nezgodama bračnog para i čestim aplauzima nagrađivala aktere.

Nakon predstave, koja je odigrana po 64. put, Radenka Ševo je naglasila da je njoj i Željku Kasapu tokom predstave bilo izvanredno.

"Trebinjska publika zna šta je pozorište i uvijek rado dolazimo ovdje. Bila je divna razmjena energije, prije svega zdravog smijeha gdje mi u predstavi ne štedimo ni sami sebe, a kad udarimo na sbe onda imamo pravo i da udarimo po svima. To je publika prepoznala i jako dobro smo se zabavili tokom predstave Željko, ja i publika", priča Ševo.

Bračne priče, zgode i nezgode Milke i Neđa prepoznaju i supružnici koji gledaju predstavu tako da Radenka Ševo ističe da ima sličnih reakcija što je po njoj prekrasno.

"Nama na bini je najljepše kada u publici vidimo pokret lakta kad muž diskretno 'čukne' ženu i kaže: 'Ovako ti isto meni'. Za mene je to najslađi kompliment i najveća potvrda da od srca radimo predstavu, da smo aktuelni za sva vremena kad uspjevamo da opišemo i izazovemo takve emocije u publici da se ljudi direktno prepoznaju i odmah na glas komentarišu. To je ono zbog čega glumac igra i živi na sceni. Gdje god da mi odemo reakcije su iste, muž je muž, a žena je žena. Žena mužu uvijek 'kvoca', mužu je žena uvijek teret i trepča, naravno u prenesenom smislu, ali onoga momenta kada dođe do određenih teških stvari onda se pokazuje zašto se trpi ta trepča i zašto žene, mužu zvocaju, zvocaju, a nikad ga ne ostavljaju. Osnova muško ženskih odnosa, pravog istinskog braka jeste da se trpimo, prilagođavamo i da budemo jedni za druge kad je najteže. Kad brak položi takav ispit onda je to pravi istinski brak jer dok je lijepo svima će biti dobro, ali istinski brak i istinsko partnerstvo se postiže tako što si tu za svoju ženu kad je teško", objasnila je Ševo.