Nezgoda foca.jpg

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je da je saobraćajna nezgoda u kojoj je poginuo mladi vozač kada se na njegovo vozilo obrušila stijena na putu Foča-Sarajevo — još jedna teška opomena za nadležne, ali i pokazatelj loših puteva na istoku Srpske.

Vukanović je naveo da godinama uporno govori o užasnom stanju puteva u Hercegovini i istočnom dijelu Srpske.

"Vlasti su odlučila da saniraju tunel, ali kasno, tek nakon što je stijena koja se obrušila ubila mladića, iza koga je ostalo troje male djece. Zašto se mora čekati da se dogodi neka užasna tragedija, poput ove, pa da se nešto počne raditi, i to samo na kratko da se umiri javnost", poručio je Vukanović.

On je rekao da ni poslije šest godina od smrti mlade studentkinje, koja je nastradala u prevrtanju autobusa nakon propadanja puta Foča-Šćepan Polje, nije urađeno ništa da se napravi normalan magistralni put, već se godinama ponavljaju iste priča i obećanja.

"Vozimo se putem koji je napravio Tito pedesetih godina kada je obilježavano deset godina Bitke na Sutjesci. Taj put nezadovoljava ni minimum standarda za vožnju u 21. vijeku. Na zapadu Srpske prave auto-putevi i nemam ništa protiv da se grade, ali je nedopustivo da se na istoku vozimo uskim i krivudavim putevima, da gledamo kad će neko da pogine, istakao je Vukanović.

Inače, direktor "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić rekao je nedavno da je putna mreža u Srpskoj u relativno dobrom stanju.

Očigledno da se Dakić ne vozi često "kozjim stazama" kroz Hercegovinu, pa ne zna u kakvom su stanju putni pravci "Foča-Šćepan polje", "Foča-Gacko", "Gacko-Nevesinje", "Bileća-Trebinje", "Trebinje-Nikšić", "Stolac-Ljubinje"...