Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Alatničari i mladi muzičari kod gradonačelnika na prijemu

Prijem1.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za predstavnike Gradskog KUD „Alat“, koji uspješno završava još jednu kalendarsku godinu, kao i učenike i profesore trebinjske Muzičke škole koji su osvojili vrijednu nagradu na takmičenju u Budimpešti.

Gradonačelnik Ćurić je rekao da će gradska uprava i dalje pomagati rad gradskih kulturnih umjetničkih društava, kao i davati podšku mladim muzičarima, čime želi pokazati da se svaki njihov uspjeh primjeti i vrednuje.

„Gradski KUD 'Alat' sa ovolikim brojem članova čuva našu tradiciju. U narednom periodu ćemo, takođe, izdvajati značajan novac za sve kulturne sadržaje koje smatramo značajnim i koji opravadavaju epitet Trebinja kao grada kulture. Ne smijemo zaboraviti ko su nam bili preci, a kroz kulturno-umjetnička društva najviše to i pokazujemo. Dolazak njihovih kolega iz drugih mjesta je isto tako promocija našeg grada“, navodi on.

Ćurić je podsjetio da su učenici Muzičke škole u ovoj kalendarskoj godini donijeli brojne nagrade u Trebinje.

„Nakon 50 godina smo po prvi put u BiH uvezli 'stenvej' klavir, vrijedan oko 350 hiljada KM, zahvaljujućui podršci grada i ERS. Ovakve nagrade opravdavaju takve investicije. Mladi muzičari čine Trebinje drugačijim u odnosu na ostale sredine“, ističe gradonačelnik Trebinja.

Predsjednik gradskog KUD „Alat“ Nedjeljko Lambeta kaže da je za ovim društvom, gdje se članstvo ne osipa, a sve više djece dolazi, uspješna godina.

„Ove godine smo imali preko 40 nastupa, bili smo i u Sloveniji i Albaniji, učestvovali smo i u različitim  humanitarnim akcijama, a najmlađe članove vodili na Zlatibor. Po prvi put, u sklopu manifestacija posvećenih Jovanu Dučiću imali smo smotru narodnih nošnji. Do kraja godine idemo na Zlatibor, na najveću smotru folklora na Balkanu, a jedna grupa naših članova će biti i na manifestaciji 'Veče Trebinjaca' u Beogradu, gdje nismo učestvovali posljednjih nekoliko godina. Krajem decembra smo u Čačku, na evropskoj smotri folkora“, naveo je on.

Lambeta je zahvalio gradskoj upravi što su u ovoj godini riješili problem prostora i dodao da je u KUD „Alat“ uvijek između 400 i 500 članova.

Kaže da planiraju da naredne godine gradski KUD ode u Australiju, a govorići o podmlatku je istakao da je samo u posljednjih  mjesec dana  u ovo društvo upisano 40 novih članova.

Prijem2.jpg

Direktor trebinjske Muzičke škole Dušanka Babić navodi da se učenici ove škole pripremaju za nikoljdanski i novogodišnje koncerte, kao i nova takmičenja, te da je izuzetno zadovoljna trećim mjestom i uspjehom koji su postigli na međunarodnom takmičenju u Budimpešti, gdje je konkurencija bila jaka, a žiri strog.

„Na našem prvom takmičenju u ovoj školskoj godini, od svih takmičara u disciplinama od osnovne škole do akademije, bilo je samo jedno drugo mjesto, jedno treće, a ostalo su bile pohvale“, kaže Babić.  

Podsjećamo, učenici trebinjske Muzičke škole: Božo Krivokapić, Blagoje Ćurić, Ognjen Dursun, Stefan Gotovina, Luka Hršak i Srna Popadić, u klasi profesora Dušanke Babić, Violete Popadić i Vanje Albijanić, osvojili su protekle sedmice treću nagradu u disciplini kamerna muzika na 8. međunarodnom muzičkom takmičenju u Mađarskoj.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja