Fk leotar laktasi1.jpg

U 17. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je kao domaćin remizirao 0:0 sa FK "Laktaši". Ovom utakmicom završena je jesenja sezona koju Trebinjci završavaju na sedmom mjestu sa 27 bodova, osam pobjeda, tri neriješene i šest izgubljenih utakmica sa gol razlikom 25:20.

Teško i hladno vrijeme onemogućilo je bilo kakvo normalno igranje već je to bilo ispucavanje lopte što dalje ili bliže golu, jer je na nekim mjestima toliko bilo vode da bi se lopta "ukopala", a na nekim je dobijala ubrzanje.

Sva sreća je što nije bilo povrijeđenih igrača sa obje strane.

U terenu je Leotar imao više pritiska, prekida prema golu protivnika i vrijedno je spomenuti dva šuta Cmiljanovića.

Prvi šu je iz slobodnog udarca, kada je golman gostiju odličnol reagovao i odbio loptu, a pritrčao Begić i loptu poslao u mrežu. Ipak, na intervenciju pomoćnika sudija, Žarić je poništio gol.

Fk leotar laktasi3.jpg

Knežević je svoj gol spasio još jednom kad je odličan šut Cmiljanovića odbio u korner, a svaka lopta koja je iz prekida ubacivana u kazneni prostore bila je njegov plijen.

Nakon utakmice, trener Leotara Oleg Ćurić je istakao da svojim momcima na ovakvom terenu ne može ništa zamjeriti.

"Iscrpljeni su putovanjima i utakmicama, teškim terenima. Stalno ponavljam, mali je roster. Generalno, ne mogu biti nezadovoljan, ali ostaje jedna analiza da se pokušamo reorganizovati u ovoj pauzi, da podignemo klub i tim na veći nivo", rekao je Ćurić.

Fk leotar laktasi2.jpg

Stadion u Policama, 100 gledalaca. Glavni sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš). Pomoćne sudije: Tomislav Gračanin i Milan Dujaković (oba Banjaluka). Delegat: Vedran Moravec (Gradiška). Žuti kartoni: Janjetović, Ostojić i Milojević (Laktaši).

FK "Leotar": Perišić, Milović, Cmiljanović, L. Babić, Z. Milić, Aćimović (od 46. minuta Glogovac), Đajić, Begić (od 70. minuta Kolak), Leko, Šušnjar (od 81. minuta Pandžić), Paranos (od 62. minuta Đuderija). Trener: Oleg Ćurić.

FK "Laktaši": Knežević, Janjetović, D. Milić, Šikanjić (od 79. minuta Hadžić), Škorić (od 79. minuta Džajić), Trivić, Ostojić, N. Babić, Bosančić, Tešić, Dojčinović (od 67. minuta Milojević). Trener: Miljan Bajić.