Tk leo.jpg

Rukometaši Leotara u subotu, 25. novembra, nastavljaju svoju evropsku priču. Oni će u okviru 3. kola EHF Kupa u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" dočekati RK "Karvina" iz Karvina u Češkoj.

Klub iz Karvina je osnovan 1952, a osvojio je prvu titulu 1968. u Čehoslovačkoj drugoj ligi, a 1972. je bio prvak u Čehoslovačkoj Prvoj ligi. Dvanaest puta osvajao je češku rukometnu ekstraligu, od čega je posljednji put 2022.

Trener Trebinjaca Dragiša Koraćević je istakao da su nakon utakmice protiv ZRHK "Tenax Dobele" u Letoniji bili ponosni i srećni, a sada treba da budu sve to samo duplo.

"Ostvarili smo uspjeh prolaska u 3. kolo EHF Kupa i svi u klubu treba da budu ponosni, srećni i zadovoljni na ono što smo radili od početka sezone. U svom sastavu naš protivnik ima veliki broj reprezentativaca, a od njih dvojica su igrali prije nekoliko dana za reprezentaciju Češke, Šolak i Pacel, a tu je i legendarni golman Galia kao i Živanov koji je igrao za Gračanicu. Radi se o iskusnoj ekipi koja je prošle godine ispala za jedan gol u četvrtfinalu od ekipe iz Norveške. Imamo respekta prema njima, ali i prema našem radu i trudu za sve ovo što radimo kao klub i ekipa posljednjih godina. U svakom meču, a pogotovo u ovom tražim od svojih igrača da izađu hrabro na teren da se bore, da budu strpljivi i pametni u napadu i odbrani", rekao je Koraćević.

Trener Trebinjaca je dodao ima da umora među njegovim igračima jer je veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu, ali da se to u ovakvim utakmicama ne smije vidjeti.

"Ritam srijeda, subota, pa i ekipe sa većim rosterom teško mogu da iznesu da svaku utakmicu odigraju i energetski budu na visini zadatka. Ekipa Karvina ima jaku odbranu - šest nula, fizički su dominantni, pogotovo bekovi. Imaju tri pivota koja su preko 195 centimetara. U napadu prave dosta ukrštanja, promjena mjesta, traže blokade pivota. Imamo nekoliko iznenađenja pa ćemo vidjeti prvo na treningu, a nakon toga i na utakmici kako će se to moći primijeniti", zaključio je Koraćević.

Pivot Radovan Uljarević naglasio je da je sutrašnji dan veliki dan za trebinjski i hercegovački sport.

"Svi treba da budemo ponosni što igramo u Evropi. Očekujem da će dvorana biti još punija nego što je bila u 2.kolu EHF Kupa. Atmosfera je izuzetno dobra među nama igračima i svih nas u klubu. Nema straha, ali ima pozitivne treme i apsolutno smo spremni", jasan je bio Uljarević.

Koraćević i Uljarević su pozvali sve ljubitelje sporta da dođu sutra u dvoranu da naprave sjajnu atmosferu za rukometni i sportski spektakl u Trebinju i Hercegovini i da na taj način pomognu Leotaru da dođe do što boljeg rezultata za revanš utakmicu u Češkoj.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 19:00 časova.