Dragan bjelogrlic.jpg

Dragan Bjelogrlić gostovao je u emisiji "Utisak nedjelje" gdje je još jednom komentarisao situaciju u društvu, te se osvrnuo na kritike koje dobija, a u kojima mu nerijetko poručuju da nema pravo da se buni jer je materijalno osiguran.

Kakva je to definicija i sa kojih pozicija mi definišemo da bih ja sad trebalo pošto sam materijalno obezbijeđen da budem srećan čovjek?” Kako ja mogu da budem srećan čovjek u jednom nesrećnom društvu. Kako? Moja djeca treba da rastu i žive u tom istom nesrećnom društvu. I ja bih sad trebalo pošto sam ja sebe namirio da ćutim i da gledam svoja posla. Je l’ to poruka ta?” – upitao je Bjelogrlić.

U isječku koji kruži društvenim mrežama je dalje kazao: “Da izbjegnemo sve te, prvo, lažne podatke, drugo, odakle im pravo time da se bave? I rekao sam, uostalom, kako se to rješava. Ali, hajde sad da malo razmislimo kakva je to poruka? Pa ti imaš, a buniš se. Pa što ne bih imao, ako sam zaradio? Zašto ne bih imao? Ne znam šta time hoće da se kaže”.

Još je istakao i ono što mu se često ponavlja: “Da li smo ti da radiš – šuti”.

Naveo je kako se sam izborio za ono što radi te da upravo zato ima i rezultate: “Prvo, niste mi dali da radim – izborio sam se za svoje pravo za rad i pošto i najbolje što mogu radim svoj posao i za to, hvala Bogu, imam rezultate i kome ja treba da budem zahvalan? A svoju zahvalnost treba, valjda, da iskažem svojom ćutnjom. Time što se ne bunim. To je toliko nakaradno i bolesno da niko da postavi to pitanje”. Kakvi su to aršini? Znači šta? Mogu da se bune samo oni koji nemaju? – upitao je na kraju, prenosi Klix.