Hotel belvedere dubrovnik.webp

U Hrvatskoj je smješten jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu.

To je naveo Justin Murphy, mladi turista koji je boravio u Dalmaciji. No, osim obilaženja gradova dao se i u malo ozbiljnije pohode i rizikovao kako bi se snimio na vrhu navedenog hotela.

"Na hrvatskoj obali leži jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu. To je ogroman kompleks, sati vam trebaju da ga obiđete. Ovaj luksuzni objekt je radio samo šest godina. Napušten je nakon što je krenuo rat. A sada veličanstvena zgrada propada", naveo je taj mladić.

"Nekada luksuzni hotel, a danas jedini neobnovljeni dubrovački hotel. Hotel Belvedere radio je samo šest sezona, od otvorenja 1985. do 1991.

Hotel je imao kapacitet od 406 kreveta u 200 soba, 19 apartmana, 2 poluapartmana za mladence i jedan predsjednički apartman.

Gostima je na raspolaganju bio aperitiv bar, nacionalni restoran "Konavle", francuski restoran "Roland", taverna "Dubrovnik", konoba "Elafiti", pivnica "Bayern", slastičarnica "Mozart", kafić "Maximilian", engleski salon "Richard lavljeg srca" i noćni klub "Trubadur".

Hotel je raspolagao dvoranom za sastanke "New Orleans", kapaciteta 150 mjesta, prodajnim prostorima, velikim zatvorenim i otvorenim bazenom, kabinetima, salonom za masažu, saunom, stolovima za bilijar i stoni tenis, frizerskim salonom i buticima. Bio je jedan od najluksuznijih hotela na jadranskoj obali.

@jsmurph

Not your average tourist destination… #travel #croatia #dubrovnik #croatiatravel #hotel #urbanexploring #europe #studyabroad

♬ original sound - Justin Murphy