Sunce nam je zajednicko1.jpg

U galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba slika članova Udruženja „Sunce nam je zajedničko“, pod nazivom „Sa nama kroz Evropu“.

U okviru programa, priređen je i koncert dječijeg hora „Bubamarac“ i članova udruženja.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da cilj svima u našem gradu ali i svijetu treba da bude da djeci sa poteškoćama u razvoju olakšaju život, te je kao pozitivan primjer naveo Dnevni centar u Trebinju, čiju gradnju su pomogli i pomažu humani ljudi iz regiona.

Aleksandra Riđešić, defektolog u udruženju i organizator izložbe je rekla da su kroz pet ciklusa radionica u kojima su učestvovali članovi udruženja i njihove porodice, zajedno sa učenicima Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje pripremili 27 slika za ovu izložbu.

„S obzirom da kroz ovaj projekat promovišemo evropske vrijednosti, trudili smo se da iz našeg ugla prikažemo svih 27 zemalja Evrope. Na svakoj slici prikazana je jedna država i slike su rađene akrilnim bojama u velikom formatu“, rekla je Riđešić i dodala da je izložba prodajnog karaktera.

Ona je navela da su kroz pripremu izložbe radili na jačanju ličnih kapaciteta članova, samopouzdanja, pozitivnih emocija i tolerancije jer su radionice bile inkluzivnog karaktera.

Sunce nam je zajednicko2.jpg

Neda Tanasijević, rukovodilac dječijeg hora „Bubamarac“ iz našeg grada kaže da im je izuzetno zadovoljstvo što imaju saradnju sa Udruženjem „Sunce nam je zajedničko“, te da se uvijek rado odazovu na manifestacije koje oni organizuju.

„Naši bubamarci vole da učestvuju na svim gradskim koncertima, tako da je ovo još jedan divan događaj za njih“, navela je Tanasijević.

Nebojša Dakić, član udruženja je rekao da voli da slika, te da je zadovoljan kako su pripremili večerašnju izložbu.

Izložba „Sa nama kroz Evropu“ priređena je u okviru projekta „Našom kreativnošću promovišemo evropske vrijednosti u Trebinju“, koji je finansiran od Evropske unije.