FK-Leotar-Modrica-Zoran-Milic-1024x768.jpeg

U 16. kolu Prve lige Republike Srpske u Mrkonjić Gradu je FK "Sloboda" pobijedila trebinjski Leotar sa 3:1 (1:0). Ovo je osma pobjeda domaćina i po svemu zaslužena.

Igrači Leotara još jednom iako oslabljeni dokazali su da za sada još nisu ekipa za ulazak u najelitniji rang takmičenja u BiH.

Tokom prvih dvadesetak minuta gosti su bili bolji, ali domaćin preuzima inicijativu i stvorio je par šansi. Jednu od njih je iskoristio u 45. minutu kada je iz kornera centrirao Milan Nenad, a najviši u skoku je bio Luis i poslao loptu iza leđa Perišića.

Minimalnim vođstvom domaćina otišlo se na poluvrijeme.

Drugi gol dao je Zekanolvić iz penala u 62. minutu, a treći nakon odlične akcije sa Radićem, Nenad je povisio vođstvo u 68. minutu na 3:0.

U nadoknadi vremena Pandžić je smanjio na 3:1 i to je bio konačan rezultat.

U narednom kolu u Trebinje dolazi FK "Laktaši" iz istoimene opštine.

Stadion "Luke", 150 gledalaca. Glavni sudija: Marko Domazet (Istočna Ilidža). Pomoćne sudije: Dragan Keranović i Zoran Ilinčić(oboje iz Prijedora). Delegat: Rade Vučković (Bijeljina). Žuti kartoni: Mitrić, Fontemaki i Nenad (Sloboda), a Milović (Leotar).

FK "Sloboda": Travar, Danilović, Radić (od 85. minuta Todorović), Lazendić, Nikodinović (od 73. minuta Babić), Zekanović, Luis (od 85. minuta Živković), Mitrić, Fontemaki, Jotić (od 85. minuta Gavrić), Nenad.

FK "Leotar": Perišić, Milović, Glogovac, Cmiljanović, Babić, Đuderija (od 75. minuta Pandžić), Milić (od 46. minuta Kapor), Aćimović, Begić (od 84. minuta Popović), Šušnjar, Paranos.