Ivan begic.jpg

Ivan Begić, kandidat za potpredsjednika Republike Srpske na prošlim opštim izborima i nekadašnji odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, mogao bi da ode u zatvor na deset dana.

Ovo je objavio sam Begić putem svog profila na društvenoj mreži "X".

"I zatvor je za ljude. Ljude koji nisu u sistemu vlasti. Vidimo se za 10 dana", napisao je Begić, uz priloženu fotografiju na kojoj se vidi rješenje Osnovnog suda u Kotor Varošu od 3. novembra 2023, a u kome piše da se ranija kazna od 500 KM zamjenjuje zatvorskom u trajanju od deset dana.

Da stvar bude jasnija, pogotovo ovo "zamjenjuje se", podsjećamo da je Begić prvobitno dobio kaznu od 500 KM zbog dešavanja u Čelincu iz 2018. godine, kada je zajedno sa aktuelnim gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem otišao na otvaranje mosta u ovoj opštini od strane rukovodstva Republike Srpske, predvođenog Miloradom Dodikom, gdje je došlo do sukoba.

Begić u razgovoru za "Nezavisne novine" kaže da je tada dobio kaznu od 500 maraka, ali da je odbio da plati.

"To traje već par godina. Onda to nisu uspjeli naplatiti ni prinudnom naplatom, zbog čega je sada po zakonu došla odluka da se novčana kazna preinačuje u zatvorsku", kaže Begić.

Na pitanje da li će kaznu sada platiti ili će kako je rekao ipak pristati na odlazak u zatvor, poručuje:

"Bliži sam opciji da izaberem zatvor. Mogu da platim kaznu, ali radi se o principima. Imam nekih osam dana da donesem odluku".