Skola sporta trebinje3.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je projekat Škole sporta koja djeluje pri Sportskom društvu "Leotar" jedan od najznačajnijih realizovanih u Trebinju, kada je u pitanju animiranje djece predškolskog i školskog uzrasta za bavljenjem sportom.

„Kada smo prije skoro sedam godina započeli ovaj projekat, ono što je bio alarm za sve jeste nalazi ljekara da imamo mnogo djece sa ravnim stopalima, devijacijama kičme i u određenom trenutku smo procijenili je da je ono što nedostaje djeci upravo bavljenjem sportom. Takođe, ono što je po nama bila prepreka je to da svi roditelji nisu bili u finansijskoj mogućnosti da plaćaju članarinu, kako bi im se djeca bavila nekim sportom. Mi kako Grad smo odlučili i da angažujemo profesore fizičkog vaspitanja, koji su bili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, tako da smo krenuli u projekat koji su podržali i roditelji, tako da nakon skoro sedam godina možemo reći da je projekat uspio i to nam kao Gradu mnogo znači“, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, prilikom obilaska treninga Škole sporta u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

Gradonačelnik Ćurić je podsjetio da se svake godine upiše preko 250 novih polaznika u Školu sporta.

„Sada u Trebinju ima preko 2.200 djece do 18 godina starosti koja se bave sportom“, rekao je gradonačelnik Ćurić i naglasio da Grad Trebinje posljednjih godina značajno ulaže u sportsku infrastrukturu.

„Uskoro ćemo da završimo jedan teren sa vještačkom travom, reflektori na stadionu Police su završeni, imamo u planu da radimo novu sportsku dvoranu i sve je ovo što koristi našoj djeci i generacijama koje dolaze“, kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Skola sporta trebinje2.jpg

Sekretar Sportskog društva "Leotar" Velibor Brnjoš je napomenuo da je Sportsko društvo "Leotar" finansijski podržano od grada Trebinja i energo-sektora, što donosi rezulatate.

Brnjoš je podsjetio da je kroz besplatnu Školu sporta do sada prošlo više od 1.000 djece predškolskog i školskog uzrasta, sa kojima rade profesori fizičkog vaspitanja.

„Još jedan benefit ovog projekta je to što je trinaest profesora fizičkog vaspitanja, zahvaljujući projektu gradske uprave Trebinja prošlo kroz Školu sporta i na taj način stekli iskusto u polaganju stručnog ispita. Naši planovi i u narednom periodu su da upišemo što više mališana, odnosno da se što više djece bave sportom“, zaključio je Brnjoš.

Skola sporta trebinje4.jpg

Skola sporta trebinje1.jpg