Jelena trivic.jpg

Narodni front i ja smo spremni na svaku saradnju s opozicijom, ali isključivo na ravnopravnim osnovama. Oni će nas, ili uvažiti kao realnost, kao politički faktor, ili na neravnopravnim odnosima nećemo učestvovati u saradnji sa opozicijom.

To je u emisiji Oslobođenja „Direktno sa Vildanom“ poručila predsjednica NF Jelena Trivić.

Trivićeva je naglasila da u opoziciji uvijek ima ljudi koji rade za Milorada Dodika.

-Ovo su najmanje drugi, a možda i treći izbori, kako je za nivo predsjednika Dodik pokrao izbore. On to ne uradi samo putem svoje stranke i svojih poslušnika, nego i dobrim dijelom i saradnjom sa nekim iz opozicije. To je teza koju sam iznijela nakon ovih izbora. Neću sada o imenima, ima ih puno – rekla je Trivićeva.

Na insistiranje voditeljke, rekla je da „svi znaju da je Draško Stanivuković pod skutima Milorada Dodika“ i da je „bliži njemu nego bilo kome iz opozicije“.

-Svaki izborni ciklus Dodik nađe nekog. Nekad Obrena Petrovića, pokojnog Miću Mićića, Banjca, Stevandića, Čavića… Tako, kada pričamo o brojnosti opozicije, onda bi trebalo definisati pojam, ko je opozicija. U jednoj rečenici, NF je spreman na saradnju sa svim opozicionim strankama u cilju rušenja ovog režima, ali ne sa pojedincima koji rade za Dodika i koji su pod njegovim skutima kao što je Draško Stanivuković. Nije jedini, ali ne moram dalje o imenima – kaže Jelena Trivić.

Ipak, Vildana Selimbegović je podsjetila Trivićevu da je i ona bila u SDS, pa PDP, da bi na kraju osnovala svju stranku. Takođe, upitana je da li ima njene krivice zbog toga što više ne postoji „trojka mladih lavova“ kako su nazivali Trivićevu, Stanivukovića i Nebojšu Vukanovića.

-Ja ću prihvatiti svoje greške, niko nije savršen. Ali, čini li se vama da sam ja sada na nekim drugim stajalištima od onih od prije dvije ili četiri godine? Nisam. Ja sam na istoj liniji. Kao jedinog političkog protivnika vidim SNSD i Dodika. I kada sam, kako kažu mediji, udarila na Stanivukovića, nije on meni bio meta nego Dodik. Imam nebrojeno dokaza za to da je on pod skutima Dodika. Od teniskih terena, do zajedničkih poslova po gradu, dilova, talova. On je lutka tajkuna. Banjalukom upravljaju tajkuni. Ali, nije mi on primarno bio meta nego opet Dodik, kako uspijeva da nekog iz opozicije izvuče i uzme sebi. Zašto se u PDP na tu opštepoznatu činjenicu prave mrtvi, to je pitanje za njih. Ja samo konstatujem – rekla je Trivićeva.

Kada je riječ o Vukanoviću, tvrdi da je sukob s njim bio jednosmjeran.

vukanovic trivic.jpg

-Samo je on pričao o meni, ja o njemu ništa ružno nisam rekla. I ostaću na tome. Neću odgovarati, to bi predugo trajalo, ne bi vodilo ničemu, ostaću pri tome da je time što je rekao o meni, puno rekao o sebi – kaže Jelena Trivić.

Ponovila je da postoji mogućnost da bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

- To je razmatrano na nivou Povjeriništva Gradskog odbora Banjaluka. Uskoro ćemo formirati GrO i tada ćemo zvanično ući u kampanju za lokalne izbore. Bilo kojeg kandidata SNSD i Stanivukovića smatramo bitkom pod istim krovom – poručila je Trivićeva.

Optužnica protiv Dodika

Milorad dodik.jpg

Govoreći o optužnici protiv predsjednika RS Milorada Dodika, rekla je da je činjenica da je ona podignuta na osnovu zakona koga je nametnuo Kristijan Šmit.

-Činjenica je i da se Dodik pojavio pred Sudom BiH. To je na neki način priznavanje Šmita. Da li će spojaviti 22. biće zanimljivo za vidjeti. To je jedna od stvari na kojima režim u RS pokazuje svo svoje licemjerje. Gostovanje Šmita na RTRS tumačim kao pokušaj otopljavanja, odnosno da Dodik pokušava za sebe istrgovati neku bolju poziciju u odnosu na onu u kojoj je sada – smatra Trivićeva.

Ne prizanje izbore

Ponovila je da ostaje pri tome da su protekli opšti izbori u Srpskoj pokradeni i da nikada neće priznati rezultate za predsjednika RS.

-Ali, zamislite jednog Dodika i jedan moćni SNSD da oni moraju krasti glasove, a imam bezbroj dokaza za to, da bi pobijedili, evo, mene – zaključila je Trivićeva.