Inkubator dodik.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas Bolnicu u Trebinju, gdje se sastao sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove i prisustvovao uručivanje prenosnog inkubatora.

Opremu za transport životno ugrožene novorođenčadi u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" dobile su bolnice u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnice u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

Predsjednik Srpske obići će i lokaciju na kojoj se gradi nova bolnica u Pridvorcima, nakon čega su predviđene izjave za novinare.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.