Fk leotar .jpg

U 14. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je sa 4:0 (1:0) porazio FK "Borac" iz Kozarske Dubice.

Na jednom teškom terenu, gdje je bilo više vode nego trave, i kad bi lopta padala na travu dobila bi ubrzanje, a opet na nekim mjestima bi se zaustavila, Trebinjci su zasluženo pobijedili i sad imaju 25 bodova te se nalaze na petom mjestu.

Tokom prvih 45. minuta viđena je dobra utakmica sa dobrim šansama pred oba gola, a ranim golovima i greškama u drugih 45. minuta Borac je primio još dva gola tako da je rezultat previsok u odnosu na prikazanu igru.

U 16. minutu sa desne strane centrirao je Paranos, a na drugoj stativi bio je Leko - najviši u skoku i na semaforu je pisalo 1:0.

Nakon odbijene lopte natrčao je Milić u 27. minutu, a lopta je pogodila u jednog igrača gostiju koji je spasao siguran gol.

Ekipa Borca zaprijetila je u 32. minutu preko Gavrića kada njegov šut brani Perišić.

Minimalnim vođstvom domaćina otišlo se na poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena u 47. minutu Paranos je centrirao sa desne strane, a najviši u skoku je bio Aćimović za 2:0. Leotar je imao još dvije šanse, ali bez realizacije, ali je kapiten gostiju Tomaš na drugoj strani zaprijetio jer je njegov šut otišao kraj same lijeve stative gola domaćina.

A onda dubinska lopta u 71. minutu prema šesnaestercu gostiju, Aćimović je bio brži od golmana gostiju i iskosa sa desne strane sa šesnaest metara ubacuje loptu u praznu mrežu.

Četvrti gol dao je Đuderija iskosa sa lijeve strane u 88. minutu tako da je konačan rezultat 4:0.

Trener Leotar Oleg Ćurić uputio je čestitke igračima obje ekipe.

"Imali smo više želje nego naš protivnik i tako smo ušli u ovu utakmicu. Na vrijeme smo dali gol, ali protivnik je u 44. minutu imao odličnu šansu i da su oni dali gol mogla je utakmica otići u drugom smjeru. U drugom poluvremenu smo izašli maksimalno otvoreno i na vrijeme dali golove tako da nam je to olakšalo posao", rekao je Ćurić.

U naredna dva kola Trebinjci gostuju, a prvo idu FK "Drina" u Zvornik.

Stadion u Policama, 100 gledalaca. Glavni sudija: Radenko Jović (Bijeljina). Pomoćne sudije: Njegoslav Bošković i Slobodan Marković (oba iz Bijeljine). Delegat: Dejan Šipka (Banjaluka). Žuti kartoni: Milović i Šušnjar (oba Leotar).

FK "Leotar": Perišić, Milović, Cmiljanović, Babić (od 78. minuta Kapor), Milić (od 63. minuta Glogovac), Aćimović (od 78. minuta Krneta), Đajić, Begić (od 73. minuta Kolak), Leko (od 73. minuta Đuderija), Šušnjar, Paranos. Trener: Oleg Ćurić.

FK "Borac": Harrysson, Bunić, Pekić (od 46. minuta Berilo), Koprivica, Govedarica (od 73. minuta Pralina), Yordan (od 56. minuta Jaćimović), Glišić (od 73. minuta Petraković), Tomaš (od 80. minuta Lončar), Camillo, Malbašić, Gavrić. Trener: Slobodan Starčević.