narodna skupstina rs.jpg

Tokom rasprave na sjednici Narodne skupštine RS o Konsolidovanom izvršenju budžeta Republike Srpske za prvu polovinu 2023. godine, došlo je do verbalnog sukoba između Radislava Dončića, poslanika Narodnog fronta i Dragana Galića, poslanika Narodne partije Srpske.

Naime, prvo je tokom obraćanja Radislava Dončića došlo do polemike između njega i poslanika SNSD-a Mladena Ilića u kojoj su jedan drugom uputili kritike o ličnim primanjima, a u jednom momentu su sa zvaničnog obraćanja prešli na lično "ti".

Dončić je kritikovao Ilića kako ne mora da brine za svoja primanja, te da vlast ne shvata koliko teško žive borci i građani u Srpskoj, a imaju sve uslove da kažu "šta nas briga" na šta mu je mlađi kolega odgovorio kako "ovu priču Dončić priča tokom svake tačke dnevnog reda, te da i ne zna o čemu je rasprava dok ne pogleda dnevni red na listu papira".

Dončić je na to žustro reagovao, poručujući mu da "je njemu lako, da on i njegova porodica žive kako hoće, te da ničija nije do zore sjala".

A onda se, ničim izazvan u raspravu uključio Dragan Galić iz NPS-a riječima koje je uputio Dončiću: "Sjedi brate. Ajde više sjedi".

Na to je odgovorio Dončić:

"Šta je bilo Galiću? U čemu je problem? Galiću ti si dezereter. Ćuti, ja sam borac, gdje ti sti bio. Pljačkao si, eto gdje si bio".

Ni Galić nije ostao dužan, a raspravu je prekinuo predsjedavajući Narodne skupštine RS.