Skola sporta trebinje3.jpg

Trebinje sa 15 aktivnih sportskih klubova koji postižu sve bolje rezultate pokazuje da nije slučajno da su baš iz ovog grada potekla neka od najvećih sportskih imena, izjavio je Srni sekretar Sportskog društva "Leotar" Velibor Brnjoš.

Brnjoš je naveo da je 2017, kada je osnovano Sportsko društvo "Leotar", samo Klub malog fudbala "Leotar" bio u Premijer ligi, a sada su u toj ligi rukometni i košarkaški klub, dok je Fudbalski klub dvije sezone igrao u tom rangu.

"Veoma je značajan rezultat Rukometnog kluba `Leotar` iz prošle sezone koji je kao vicešampion izborio rezultat za evropsko takmičenje", rekao je Brnjoš.

On je napomenuo da su prije desetak dana rukometaši pobijedili u drugom kolu EHF kupa u Letoniji, istakavši da je to vjerovatno istorijska sezona za ovaj trebinjski klub.

Brnjoš je istakao da je Košarkaški klub "Leotar" godinama među pet najboljih ekipa u BiH, te da su ove godine svi igrači iz Trebinja, što je rijetkost.

On je rekao da je i Ženski košarkaški klub među pet najboljih timova BiH, a istakao je i da su značajni rezultati u ženskoj odbojci, ženskom rukometu i malom fudbalu, kao i u individualnim sportovima.

Boban brnjos.jpg

"Takmičari u džudou, plivanju, atletici, boksu i kik-boksu donose medalje sa republičkih i državnih takmičenja, balkanskih prvenstava. Prošle godine je džudista Božidar Vučurević donio zlatnu medalju sa Evropskog kupa", rekao je Brnjoš.

Brnjoš je napomenuo da je Sportsko društvo "Leotar" finansijski podržano od grada Trebinja i energo-sektora, a jednim dijelom i od donacija, što donosi rezulatate.

On je podsjetio da je prošle godine u Trebinju oformljen i Ženski fudbalski klub, koji ima podršku svih struktura, te naveo da se od 40 do 50 djevojčica bavi fudbalom, a formirane su sve takmičarske selekcije.

"Oformljen je i Vaterpolo klub `Leotar` jer su izgradnjom zatvorenog bazena stečeni najbolji uslovi za njegov rad. S obzirom na veliki broj plivača u Plivačkom klubu, veliki broj djece može i tim sportom da se bavi uz stručan rad", rekao je Brnjoš.

Brnjoš je podsjetio da je kroz besplatnu Školu sporta do sada prošlo više od 1.000 djece predškolskog i školskog uzrasta, sa kojima rade profesori fizičkog vaspitanja.