oprema onkologija.jpg

Predstavnici Udruženja oboljelih od malignih bolesti "Vjera-luča-nada" donirali su danas medicinsku opremu Odjeljenju za onkologiju trebinjske Bolnice, u vrijednosti 20.770 KM, za šta je 20.000 KM odobrio Kabinet predsjednika Srpske.

"Dobili smo EKG aparat, sa ovom opremom radimo novu uslugu, ultrazvučnu kor biopsiju, tu si i aspiratori, stalci za infuzije i propratna oprema", rekao je načelnik Odjeljenja Mirko Kolak i dodao da će s ovim biti omogućeni bolji uslovi i dijagnostika za pacijente.

Kolak je rekao novinarima da je Udruženje "Vjera-luča-nada" od pomoći ovom Odjeljenju, da su ranije izdvojili 55.000 KM za nabavku lijekova za onkološke pacijente.

Sekretar Udruženja Nada Đurić rekla je novinarima da je donirana oprema, prema procjeni načelnika Odjeljenja i njegovih saradnika, bila najpotrebnija.

Đurićeva je zahvalila Kabinetu predsjednika Srpske za odobrena sredstva, te navela da je 770 KM donirao isporučilac opreme.

Ona je dodala da je ovo udruženje uz pomoć dobrih ljudi pomoglo i nabavku klima uređaja, televizora, stolica za čekaonicu i drugih stvari za ovo odjeljenje.

Đurićeva je izrazila nadu da će oprema pomoći u radu Odjeljenja onkologije, te dodala da ovo udruženje ima veliki broj donatora, ali i podršku od lokalne uprave, javnih institucija i privatnih kompanija.