DSC01337-min.jpg

U utorak, 31. oktobra, VK "Jadran" iz Herceg Novog dočekuje jednu od najjačih ekipa Evrope VK "Ferencvaroš" iz Budimpešte.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić se zahvalio rukovodstvu VK "Jadran" što su odlučili da utakmice Lige šampiona igraju u Trebinju kao i rukovodstvu HET i JU "Bazeni koji su od početka podržali igranje mečeva u našem gradz 

"Svima se daje šansa u životu, ali ako se ta šansa ne iskoristi na pravi način pitanje je šta će se desiti u narednom periodu. Mislim da je ova šansa dobro iskorišćena i da smo se pokazali kao dobri domaćini i organizatori jer smo pokazali da Trebinje može biti domaćin bilo koje evropske ili svjetske vaterpolo utakmice. Trebinje se našlo na mapi evropskog i svjetskog vaterpolo ranga. Sa druge strane, smatram da Jadran naišao na bratske odnose i navijanje u Trebinju kao da je igrao VK 'Leotar' i dobio je nove prijatelje", rekao je Ćurić.

Predsjednik VK "Jadran" Boro Lučić zahvalio se Gradu Trebinju, HET i JU "Bazeni" ističući da su svi zajedno uspjeli da organizuju dva velika spektakla koja su prošla, ali se očekuje i novi u utorak protiv VK "Ferencvaroš".

"Činjenica je da je Jadran svoje prve utakmice odigrao u Kraljevini Jugoslaviji pa sve do danas, promijenio je mnogo država i kada smo gledali gdje ćemo biti domaćini birali smo grad koji neće pružiti samo svu logistiku već da se i mi tu osjećamo kao domaćini. Ono što je Jadran doživio ovdje svakako je isto ono što bi doživio u Herceg Novom, a to je potpuno i pravo domaćinstvo kao i podrška svih. Siguran sam da ćemo pružiti Ferencvarošu jedan veliki otpor i pokušati iznenaditi protivnika uz pune tribine i podršku navijača", kazao je Lučić.

Jedan od najboljih vaterpolista VK "Jadran" Martin Gardašević je objasnio da je lijepo igrati na bazenu pred punim tribinama, a to za mlade igrače predstavlja veliku motivaciju.

Trener Novljana Petar Radanović pred utakmicu sa popularnim "zelenim orlovima", koji su osnovani 1899. godine, kaže da su svi njegovi momci zdravi i spremni za meč.

"Oni iza sebe imaju ogroman broj ovakvih utakmica, ali vjerujem u moje momke i ako na pravi način otvorimo utakmicu - možemo je uvesti u neizvjesnost. Čim utakmica uđe u neizvjesnost, a ako bude atmosfera u bazenu i van bazena kao do sada, budući da je ekipa mlada i neiskusna, na krilima navijanja i atmosfere koja je fantastična ovdje u Trebinju, možemo napraviti iznenađenje. Naš adut je da je ekipa sastavljena od igrača koji već četiri, pet godina treniraju i igraju, izuzetno su povezani", jasan je Radanović.

Utakmica se igra u utorak od 18.45 časova.