Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Narodna biblioteka: Djeca na radionicama uče i razvijaju ljubav prema knjigama

Djeca.jpg

Oko 70 djece od sedam do 12 godina na edukativnim radionicama u Narodnoj biblioteci u Trebinju uče o lijepom izražavanju i bontonu, bave se kreativnim pisanjem, recitacijom, glumom, te čitaju i razvijaju ljubav prema knjigama, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

U Narodnoj biblioteci Trebinje su napomenuli da su ove radionice jedine takve vrste u Republici Srpskoj i da je projekat podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske.

"Polaznici kroz igru i druženje, u prijatnom ambijentu Biblioteke na zanimljiv način, kroz igru i zabavu uče, druže se i usvajaju nova i korisna znanja i vještine", istakli su u Biblioteci.

Sve vježbe su prilagođene uzrastu polaznika, radi se u malim grupama gdje svako ima priliku da razvije sopstvene talente, ali i da se druži sa vršnjacima iz cijelog grada i razvija nova prijateljstva.

Iz Biblioteke su napomenuli da će radionice će trajati tri mjeseca, a časovi se održavaju dva puta sedmično, u trajanju od po 60 minuta.

U Biblioteci su istakli da su iznenađeni brojem zainteresovanih i upisanih - iako je broj mjesta bio ograničen, zbog velikog broja prijavljenih je povećan i trenutno rade sa oko 70 djece.

"Ove radionice su nešto novo i drugačije, a mi u Biblioteci želimo da čitalačku publiku njegujemo od najranijeg uzrasta. Prve reakcije polaznika, ali i njihovih roditelja su pozitivne, sviđa im se i sa radošću dolaze", kažu iz trebinjske Biblioteke.

U trebinjskoj Biblioteci svakodnevno imaju aktivnosti za sve starosne kategorije - održavaju se kursevi engeleskog i kineskog jezika, za koje vlada velika zainteresovanost.

Organizuju se i besplatni časovi engleskog jezika i radionice za Udruženje "Sunce nam je zajedničko", obilaze osnovne škole u kojima se druže sa djecom i prezentuju im rad Biblioteke s ciljem da im ovu kulturnu ustanovu što više približe.

"Sugrađani u Biblioteci mogu da dobiju usluge koje ne mogu da realizuju nigđe u gradu - prekucavanje teksta, skeniranje, štampanje", napomenuli su iz ove trebinjske ustanove kulture.

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja