Policija.jpgPolicija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 26. oktobra 2023. godine, izvršili pretrese na pet lokacija u Trebinju, s kojima je završena operativna akcija „Ulica 2023“.  

Policijski službenici su jutros izvršili pretrese kod pet lica inicijala: D.K., M.Ć., I.A., D.V. i G.T. Slobode su lišena lica inicijala: D.K., M.Ć., I.A., i D.V. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Kod lica inicijala G.T. nisu pronađeni predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

U operativnoj akciji „Ulica 2023“ ukupno je evidentirano 40 prekršaja i šest krivičnih djela Neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske, za koje je podnešeno šest izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv sedam lica.

Oduzeto je 183,6 gr. bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira opojnu drogu amfetamin - spid, 10,8 gr. bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, 144,8 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, 11 tableta ekstazija, 21,4 grama smeđe praškaste materije, 4,5l nepoznate žute tečnosti, vaga za precizno mjerenje, dvije detonatorske kapisle i jedna elektro-detonatorska kapisla.

Operativna akcija je počela 20. jula 2023. godine i usmjerena je na suzbijanje ulične preprodaje opojnih droga na području grada Trebinja, dokumentovanjem prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga po Krivičnom zakoniku Republike Srpske.