opozicija trebinje 2.jpg

Trebinjska opozicija od sinoć je podijeljena u dvije kolone. Novom opozicionom sastanku nisu prisustvovali predstavnici Narodnog fronta koje u Trebinju predvodi dr Saša Borjan.

U sjedištu Liste za pravdu i red sastali su se predstavnici PDP-a, SDS-a i Liste, ali na sastanku nije bilo predstavnika Narodnog fronta, što je bilo i za očekivati nakon nedavnog verbalnog sukoba Nebojše Vukanovića i Saše Borjana na pres konferenciji u prostorijama SDS-a.

Ovoga puta su iz opozicionih redova bili dosta pažljiviji, pa je sastank održan van očiju javnosti, a o istim je na svom blogu tek u nekoliko rečenica javnost informisao lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Kako nezvanično saznajemo, SDS i PDP još uvijek nisu dali apsolutnu podršku Vukanovićem kandidatu za gradonačelnika Lazaru Radanu, ali su poručili da Lista za pravdu i red treba da predloži zajedničkog kandidata. Vukanović je, s druge strane, na sastanak pozvao i Radana, kako bi sa njim mogli da razgovaraju i predstavnici PDP-a i SDS-a.

PDP su predstavljali Ljubiša Krunić, Nebojša Milivojević i Ranko Petijević, delegaciju SDS su činili Milica Radovanović, Branka Piljević i Ilija Mastilovića, dok su domaćini bili Nebojša Vukanović, Nenad Grković i Lazar Radan.

U narednoj rundi razgovora domaćin će biti PDP.

Narodni front je, s druge strane, u ozbiljnoj dilemi da li uopše da ubuduće razgovaraju sa predstavnicima Liste za pravdu i red, jer se nastavlja Vukanovićev politički napad na njih, gradski odbor, predsjednika Jelenu Trivić, pa čak i na narodne poslanike ove partije.

O eventualnoj podršci Vukanovićevom kandidatu, odlučivaće Gradski odbor Narodnog fronta, ali kako sada stvari stoje - naizglednije je da će trebinjska opozicija u dvije kolone. Nije isključena mogućnost da će biti dva opoziciona kandidata za gradonačelnika Trebinja, ali ni opcija da bude jedan kandidat - ali bez podrške Narodnog fronta.