dusko pujic pomen.JPG

Ispred spomen-biste kod prostorija mjesne zajednice Pridvorci danas je služen pomen Dušku Pujiću, borcu Trebinjske brigade VRS, koji je poginuo krajem oktobra 1992. godine.

Pujić je poginuo po povratku na liniju fronta nakon što je istog dana izvukao osam ranjenika s ratišta i dovezao u trebinjsku bolnicu, a u znak sjećanja na njegov vojnički podvig spomen-bistu ispred prostorija mjesne zajednice Pridvorci 2014. godine podigli su njegovi Pridvorčani i saborci.

Pomenu je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Danijel Egić, ministar rada i boračko invalidske zaštite u Vladi RS.

U izjavi za medije ministar Egić je istakao da je mnogo boraca položilo živote za RS a obaveza Ministarstva je da to ono što su junaci i heroji odbranili i stvorili, RS odbrani i učvrsti.

"Imamo viziju da mlađe generacije učesnici osnovnih i srednjih posjećuju spomen sobu i da prenesemo tu kulturu sjećanja na mlade generacije, da bi oni koji dolaze cijenili i poštovale vječćne tekovine RS", kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Cvijeće na spomen-bistu su osim porodice, položili i predstavnici grada Trebinja, Gradske boračke organizacije i mjesne zajednice Pridvorci.