Rk leotar evropa.jpg

Ispred "Sportske dvorane "Miloš Mrdić" u Bregovima dočekana je Leotarova rukometna ekspedicija koja je izvojevala pobjedu u Letoniji i plasirala se u treće kolo EHF kupa.

Bakljama je dočekan autobus u kome su se vozili trebinjski rukometaši koji su proslavili  klub, grad i republiku.

Najbolji igrač Leotara i MPV utakmice Vladan Stanković je istakao da je iznenađen dočekom Trebinjaca.

"Dali smo sve od sebe, a sigurno su nas pratili pored malih ekrana. Nama mnogo znači opstanak u Evropi, ali smo preumorni od puta. Nismo još svjesni šta smo uradili i kakav uspjeh smo ostvarili. Ovo je istorijski uspjeh za klub i ovo je plod našeg kolektivnog rada i igre", rekao je Stanković.

Stanković je naglasio da je ovo podstrek svima u daljem radu.

"Šta bi to bilo da se zadovoljamo samo sa ovim. Ova euforija će trajati dva, tri dana i sve se zaboravlja. U srijedu nas čeka derbi sa RK 'Borac' u Banjaluci, a onda utakmica u Čapljini. Idemo korak po korak i želimo da potvrdimo uspheh", jasan je Stanković.

Trener Dragiša Koraćević je rekao da je plasman u treće kolo velika stvar za klub i grad.

"Nadali smo se i ostvarili san. Igrali smo bolje nego u Trebinju, bili smo strpljiviji u napadu, pametniji, u odbrani čvršći i zasluženo smo pobijedili. Za većinu igrača meč u Trebinju je bio prva evropska utakmica, a sam ambijent za pamćenje uticao je na našu malo lošiju utakmicu, a igrači su bili pod pritiskom. U drugoj utakmici smo izgledali mnogo bolje, iskusnije smo igrali, bili strpljiviji i na kraju se sve to pretvorilo u veliku pobjedu", jasan je Koraćević.