ers-zgrada-min.jpg

Radnici „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) traže povećanje cijene rada sa 158 na 190 maraka što su u ovom preduzeću odbili, saznaje portal CAPITAL.

To je bio povod da Odbor sindikata ERS-a sazove vanrednu sjednicu koja će se održati u srijedu u prostorijama Rudnika i termoelektrane (RiTE) „Gacko“, a kako bi se odlučilo o daljim koracima.

Predsjednica Odbora sindikata Koraljka Kovačević – Marković u pozivu na sjednicu navodi da je propao sastanak između predstavnika sindikata i kolegija direktora, a povodom njihovog zahtjeva za povećanje cijene rada na 190 maraka.

„Zadužuju se predsjednici Sindikalnih odbora svih preduzeća iz sastava ERS-a da do srijede održe sastanke sa svojim odborima i usmeno se izjasne za dalje korake i spremnost u radikalizaciju zakonom dozvoljenih oblika sidnikalne borbe u ostvarivanju radničkih prava“, stoji u pozivu.

Podsjećamo, cijena rada u ERS-u je 158 maraka, a ugovorena je i usaglašena sa predstavnicima sindikata početkom ove godine. U odnosu na prethodnu cijenu, povećana je za pet odsto.