Borjan narodni front3.jpg

Osnivačkom skupštinom u Trebinju Narodni front kreće u formiranje gradskih i opštinskih odbora širom Republike Srpske s ciljem pravljenja infrastrukture čestitih, odanih i obučenih ljudi, koji će spriječiti pokušaje izborne krađe od strane režima na lokalnim izborima za godinu dana.

Ovo je poručio novoizabrani predsjednik Gradskog odbora Narodni front Trebinje, Saša Borjan.

On ističe da je Narodni front nastao kao odgovor na brutalne izborne krađe i prekrajanja izborne volje naroda u Republici Srpskoj.

-Jedan od naših prioriteta će biti da na što većem broju, od ukupno 2.239 biračkih mjesta u Republici Srpskoj. imamo naše obučene posmatrače i spriječimo izbornu krađu, ukoliko ne dođe do značajnijih izmjena izbornih pravila. Narodni front se širi, a taj talas iz Trebinja će da se proširi na čitavu Republiku Srpsku – rekao je Borjan.

Borjan narodni front1.jpg

Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodni front Trebinje prisustvovala je i predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Ona je na početku rekla da će Narodni front u Trebinju biti okosnica promjena koje ćemo izboriti na lokalnim izborima 2024. godine.

-Na čelu odbora je čovjek koji je dokazao svoj opozicioni legitimitet, a uz to radi se o karakternom, stručnom i obrazovanom čovjeku. Kao predsjednik Narodnog fronta imam puno povjerenje u odluke koje će donositi u budućnosti Gradski odbor Trebinje na čelu sa dr Sašom Borjanom, koliko god te odluke nekad izgledale teške i izazovne – rekla je Trivićeva.

Istakla je da je slom režima imperativ borbe Narodnog fronta, a nakon toga izgradnja boljeg i uređenijeg društva.

-Narodni front imaće najbolji program za Trebinje i sa drugim političkim subjektima takmičićemo se isključivo programima i idejama – zaključila je Trivićeva.

Borjan narodni front2.jpg