Zfk leotar2.jpg

I ova subota i nedjelja su bogati sportskim sadržajima. Ljubitelji sporta moći će da uživaju u auto-trkama, ženskom i muškom fudbalu, ženskoj košarci i odbojci.

Auto-moto i karting klub Leotar u saradnji sa Auto-moto savezom Srpske organizuje u Trebinju 7. auto-slalom trku "Trebinje 2023" na kojoj će učestvovati 50 takmičara iz Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Treninzi počinju u 10.00 časova, a u 11.30 predviđeno je otvaranje trke.

U disciplini auto-slalom biće tri grupe serija, sprint i sport. Staza na kojoj se odvijaju trke od Gučine do Mokrih Dolova je dugačka 1.350 metara, a vozi se 1.170 metara sa osam sektora. Voziće se tri trke, a dvije najbolje će se bodovati za Prvenstvo Republike Srpske (SAMSRS) i Kup Grada "Trebinja".

Pokrovitelji su Grad Trebinje i HET.

U subotu sa početkom u 13.30 na stadionu u Policama u okviru 7. kola Prve lige Republike Srpske ŽFK "Leotar" će dočekati ŽFK "Ljubić" iz Prnjavora.

Do sada su mlade Trebinjke odigrale četiri kola i imaju 12 bodova, a gol razlika je 26:1. S druge strane, gošće imaju jedan bod i gol razliku 1:22. Očekuje se sigurna pobjeda, ali treba doći na stadion i vidjeti djevojke koje na čelu sa trenerom Jelenom Milović pokazuju na djelu kako se voli i bori za dres Leotara.

ŽKK "Leotar 03" će nakon dvije pobjede u 3. kolu Prvenstva BiH dočekati ŽKK "Zrinjski 2010" iz Mostara. Trebinjke su na početku ove sezone najavile borbu za sami vrh, a to se vidjelo i u Balkanskoj ligi kad su dobile obje utakmice kao i u dvije utakmice Prvenstva BiH.

Ekipa Milorada Nadaždina nada se sigurnoj pobjedi, ali ne treba zaboraviti prošlogodišnji poraz od Mostarki u Trebinju. U novoj sezoni Mostarke imaju skor od jedne pobjede i jednog poraza. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 19.00 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

FK "Leotar" će u nedjelju u 12. kolu u Trebinju dočekati FK "Alfa" iz Modriče. Pogled na tabelu govori da je domaćin na šestom mjestu sa 19 bodova, a gosti se nalaze na 16. mjestu sa 10 bodova. Nekadašnji prvaci Premijer BiH ove godine nisu na nivou svog renomea. Domaćin igra po sistemu toplo-hladno i uz šest pobjeda i jedan neriješen rezultat ima i četiri poraza uz gol razliku 13:11, a u srijedu je ispao iz Kupa Republike Srpske na penale na svom stadionu.

Navijači očekuju od svojih ljubimaca da igrači Lea imaju seriju dobrih rezultata. Da li će ta prekretnica početi u nedjelju - vidjećemo.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 14.30 časova.

U 5. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" dočekuje ŽOK "Jahorina" iz Pala. Obje ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju po dvije pobjede i dva poraza. Trener Mišo Pešić zna da njegove djevojke očekuje zahtijevan meč protiv dobre ekipe, ali vjeruje u svoje djevojke.

Utakmica se igra u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u nedjelju sa početkom u 15.30 časova.