drasko-vukan-jelena.jpg

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović tvrdi da predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić stoji iza tekstova protiv njega i da je na pogrešnom putu.

– Nisam zaslužio da Draško, Jelena, Borjan, ljudi za koje sam se istinski borio, ne tražeći ništa zauzvrat, ne da nam neće pomoći, nego gledaju na sve strane da nam odmognu. Mnogima smeta u Republici Srpskoj da se nađe nešto zdravo. Mi funkcionišemo kao slobodna grupa ljudi. Kada se pravila lista rekao sam da u Bijeljini i Zvorniku sastavite, neću da se miješam. Imam princip, nema koketiranja, ništa sa vlastima, nema obećanja, idemo pošteno. Ko će biti prvi, treći, peti, to oni znaju – kaže Vukanović.

– Draško Stanivuković je iznevjerio očekivanja ljudi. On mora znati da nije sam pobijedio. Bio je čitav projekat iza njega i borili smo se godinama da opozicija dođe na čelo Banjaluke. On je uhvatio pod jednu ruku Selaka, pod drugu Nešića, pa Stanarevića, pa Dodika. Koga on pravi budalom? – poručio je Vukanović.

– Podnio sam krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog teniskih terena. Zanimljivo je da je Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Viškovića, a protiv Stanivukovića nije – rekao je Vukanović.

Poručio je da nažalost nema opoziva Draška Stanivukovića i da je sve farsa da se on predstavi kao opozicionar da bi i dalje igrao ulogu za Dodika.

– Prošli su lokalni izbori, Draško postao gradonačelnik. Nije ni sjeo u fotelju, a već sanja da bude predsjednik do 30 godine. Nismo mi korisni idioti da skačemo oko njega da on bude malo odbornik, malo poslanik, malo gradonačelnik, malo predsjednik, a da mi budemo statisti koji ćemo ga gurati i da on govori “još samo ovaj put”. Premlad je bio za kandidata. Da je odradio Banjaluku kako treba i da se istraga nije završila samo na veseloj pjevačici. Sva kola kriminala su se slomila na njoj – kaže Vukanović.

Govoreći o Jeleni Trivić, on ističe da je ona na pogrešnom putu.

– Ja ću zbog opšte stvari podržati opoziciju, ali nisam stajao iza tih kandidatura. Rekao sam Jeleni, nije isto da budeš sa mnom kandidat i sa Mirkom Šarovićem. Kao što nije isto kad Jokić igra u tandemu sa Teodosićem i sa mnom. U Hercegovini bio sam pozvan samo na tribinu u Trebinju. Nagutao sam se mnogo stvari za opštu stvar. Nažalost izbori su pokradeni. Ja sa SDS i PDP imam korektan odnos, ali nismo zaslužili ako neće da nam pomognu, neka kažu da nam neće ni odmagati. A ne da imamo najviše otrovnih strelica od gospođe Trivić. Njoj na čast. Ona će to morati da opravda pred građanima. Ima jedna velika razlika, ona nije napravila dogovor sa prvom familijom, a Stanivuković jeste. Znam da je ljuta što joj je ukradena pobjeda. Ali nismo mi krivi. Moja odgovornost je bila na Zvorniku, pa sam te ljude raspustio. Ali ih je ona prigrlila. Eliminisao sam neke ljude i možda sam pogriješio. Gospodin Parežanin je imao kritički tekst. ali sam rekao da ako je sa mnom na listi, a pljuješ po Jeleni i Vukoti, svako će misliti da te ja instruišem. Moram se zahvaliti na saradnji. Taj čovjek iz osvete odlazi sad i moj je najveći kritičar. Platio sam veliku cijenu – rekao je Vukanović.

On je optužio Jelenu Trivić i da stoji iza tekstova Slobodana Vaskovića koji su usmjereni protiv njega.