mira bokun golub.jpg

Kao grom iz vedra neba, Trebinjem se jutros pronijela tužna vijest - iznenada je preminula Mirjana Golub Bokun, koju su poznanici, prijatelji ali i Trebinjci od milja zvali "golubica". Plijenila je šarmom, energijom i osmijehom, pa i ne čudi što je postala svojevrsni simbol grada ispod Leotara.

Golubica je svakodnevno bila na trebinjskim ulicama. Iako je gazila sedmu deceniju života, mogli ste je sresti na biciklu, u šetnji, na kafi kod Gordijana ili na bazenu u Bregovima gdje je redovno plivala. Predveče bi najčešće bila na daskama koje život znače, kao glumica ili član hora "Tribunia", ili na nekoj od brojnih kulturnih manifestacija, koje nije propuštala.

Govorila je da se čovjek s godinama najčešće smiruje, ali da kod nje to nije slučaj.

Bila je i akter zvaničnog video spota o svom gradu, a i gradonačelnik Mirko Ćurić za nju je organizovao prijem kako bi joj se zahvalio za sve što čini na promociji Trebinja.

Ni noćni provod "golubici" nije bio stran. U društvu svojih "ludica", duplo mlađih od nje, Mira je znala da zalomi u diskoteci ili nekom drugom trebinjskom kafiću.

Privlačila je svojim stajlingom. Jake boje su bile njen zaštitni znak, jer, kako je govorila - žena uvijek mora da bude tip-top sređena.

Kako je jedne prilike rekla: "Golubica leti i dalje. Dokle ću - ne znam i ne interesuje me. Letjeću dok me krila slušaju".

Mirjana Golub Bokun biće ispraćena na vječni počinak u petak, 20. oktobra, u 15.00 časova. Biće sahranjena u groblju u Podgljivlju.