igor crnadak.jpg

Šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak kaže da je ponosan na to što je sve i jedan delegat podržao stav da se možemo okupljati samo oko Republike Srpske i njenih institucija, a ne bilo kojeg pojedinca.

"Republika Srpska je nešto mnogo veće, jače, snažnije od pojedinaca, a pogotovo od onih koji su najzaslužniji za katastrofalno stanje, ovaj nivo korupcije i ekonomsku propast", kaže Crnadak, dodajući da opozicija često spominje Dodika samo iz razloga što je on preuzeo ulogu svih istitucija i što samo on o svemu odlučuje.

Govoreći o mogućnosti bilo kakve saradnje PDP sa SNSD, kaže da je cilj PDP da institucije Republike Srpske oslobodi od okupatora.

- A okupator je SNSD. Želimo Republiku Srpsku u kojoj institucije vladaju. Svaki delegat Sabora PDP glasao je za našu Rezoluciju u kojoj piše da mi nastojimo da se Republika Srpska oslobodi od vlasti isključivo i samo jednog čovjeka. Naš cilj je nova i demokratska Vlada, u kojoj neće biti Dodikovog SNSD", kazao je Crnadak.

Što se tiče Banjaluke, Crnadak je poručio da je u Banjaluci posebno jaka opoziciona atmosfera.

"Ljudi ovdje (Banjaluci) ne žele Dodika, ne žele SNSD i jednostavno svako ko nema jasno izražen stav o bahatom, arogantnom, korumpiranom načinu vladanja i ko to ne artikuliše jasno, taj će biti sam i diskvalifikovan od naroda", kazao je Crnadak, gotujući u Danu uživo N1 tv.