vaterpolo.jpg

U 3. kolu Lige šampiona grupe C u vaterpolu, u zatvorenom olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju večeras od 18.45 časova se sastaju domaćin VK "Jadran" iz Herceg Novog i VK "Crvena zvezda" iz Beograda. Obje ekipe su u prva dva kola poražene od VK "Jadran" iz Splita i VK "Ferencvaroša" iz Budimpešte.

Treneri obje ekipe uvjereni su da će ovaj meč biti svojevrsni sportski spektakl.

Prema riječima trenera Jadrana Petra Radanovića, Crvena zvezda je imala šansu da pobijedi u Splitu jer je pri rezultatu 11:9 promašili peterac i taj trenutak je okrenuo utakmicu u drugom smjeru, a slično se desilo i njegovoj ekipi protiv istog protivnika kad su pri vođstvu od 9:8 promašili peterac i utakmica je otišla u korist Splićana.

"Na utakmici uvijek ima neki trenutak koji predodredi dalji tok meča. Mislim da će utakmica protiv Crvene zvezde biti kvalitetna i protivnik je vrlo nezgodna ekipa sastavljena od odličnih igrača. Imaju odličan centarski par (Vukićević i Seman) i ako ih uspijemo zaustaviti i ako smanjimo broj isključenja i peteraca - mislim da možemo ostvarfiti pobjedu", kazao je Radovanović.

Trener Novljana kaže da su od samog početka otkada su izvukli Crvenu zvezdu svjesni da će u Trebinju biti teže nego u Beogradu.

"Nije bitno čijih će navijača biti više, ali važno je da napravimo jednu dobru atmosferu, jer mislim da vaterolu trebaju takve utakmice i takva atmosfera, da damo sliku Evropi i svijetu da se sport ovdje voli i poštuje te da je vaterpolo privlačan u svim segmentima", kazao je Prodanović.

Trener VK "Crvena zvezda" Aleksandar Filipović je istakao da se sastaju dvije bratske ekipe koje poštuju jedni druge i svi očekuju spektakl. 

"Što se tiče Trebinja i samog objekta ostao sam bez riječi kad sam došao na bazen. Slušao sam dosta lijepih stvari o ovom kompleksu, a sada sam se i uvjerio. Drago mi je da ovakav velelepni kompleks ima mogućnost da ugosti Ligu šampiona. Vidim da je veliko interesovanje navijača i žao mi je što bazen nema veći kapacitet sjedišta i mjesta. Biće izuzetno teško dobiti Jadran jer je to ekipa koja nekoliko godina igra zajedno, izuzetno su borbeni i imaju energiju, jako dobro plivaju, vrebaju svaku šansu da iskoriste. Mi imamo iskustvo, samo treba da pokušamo utakmicu okrenuti u naš ritam i da ispratimo njihovo kretanje plivanje i brzinu", objasnio je Filipović.

Filipović je ubijeđen da će utakmica biti neizvjesna iako prethodne to ne pokazuju.

"Ova utakmica donosi treće mjesto u ovoj grupi što kasnije donosi povoljniji raspored žrijeba u LEN Kupu tako da će biti velika borba. Mislim da ni u Beogradu nećemo imati takvu atmosferu kakvu očekujemo ovdje, a najavljivano nam je da će navijači Zvezde doći sa svih strana iz okruženja. Nama je to izuzetno drago i veliki podstrek i mislim ako bude tako da će nam oni biti igrač više u bazenu. Trebinjci su otvorena srca i imaju šta da ponude i nadam se da će razvoj vaterpola u ovom dijelu Republike Srpsake i regiona da raste i razvija se. Nadam se pozivu i da ćemo doći na pripreme jer ono što doživljavamo ovdje je za pamćenje", zaključio je Filipović.

Utakmica VK "Jadran" - VK "Crvena zvzda" igra se u srijedu sa početkom od 18.45 ćasova, a uživo prenos je na Sport klubu.