vaterpolo curic bazen trebinje2.JPG

Vaterpolo se vratio u Trebinje, što je posebno značajno za mlade generacije koje imaju sve uslove da se bave ovim sportom - poručeno je nakon sastanka gradonačelnika  Mirka Ćurića i uprave JU „Bazeni“  Trebinje sa  predstavnicima  vatrpolo klubova „Jadran“ iz Herceg Novog i „Crvena zvezda“ iz Beograda, koji večeras, na zatvorenom olimpijskom bazenu „Banje“  igraju utakmicu  3. kola  Lige šampiona.

Direktor Vaterpolo kluba „Jadran“ Miloš Mračević, koji u Trebinju igra utakmice kao domaćin, zahvalio se gradskoj i upravi trebinjskgo bazena, jer se Novljani, kako kaže, na jugu Srpske osjećaju kao kod kuće.

„Uvjereni smo da će atmosfera i večeras biti sportska i više nego dobra, da će publika uživati u kvalitetnoj vaterpolo igri, a da će se glas o vaterpolu u Trebinju proširiti i biti podstrek za mlade ljude da počnu trenirati ovaj divni sport“, ističe on.

Mračević je ponovio da će VK „ Jadran“  pružiti svaku vrstu podrške  u razvoju  vaterpola u Trebinju.

Generalni sekretar VK „Crvena zvezda“ Goran Jezdić zahvalio se trebinjskoj Gradskoj upravi, JU „Bazeni“ i VK „Jadran“ što su omogućili da se utakmice igraju u najljepšem srpskom gradu.

„Trebamo što više da radimo na promociji vaterpola, da se što više djece počne baviti sportom. Nadamo se da će 'Crvena zvezda' i Vatrepolo savez Srbije učestovovati  u novim dešavanjima na ovom prelijepom bazenu, koji Trebinje i Republika Srpska zaslužuju. Dužni smo da  ostavimo nešto našoj djeci, da se  potrudimo  da  imaju što više ovakvih bazena, sportskih terena, dvorana, da se okrenu sportu,  jer je on uvijek spajao ljude“, rekao je Jezdić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao  da mnogi donedavno  nisu mogli ni da zamisle da će se u Trebinju igrati utakmice Lige šampiona u vaterpolu.

„Naš osnovni cilj je da se što više djecv bavi sportom. Veliki broj je vaterpolistra i plivača u Trebinju, ali na tom broju ne treba stati, već pozvati i druge da im se priključe.“ kaže Ćurić.

On je najavio da će do kraja godine na zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju biti i novih takmičenja na kojima će učestvoati srpski vaterpolo klubovi.

vaterpolo curic bazen trebinje1.JPG