put.jpg

Putevi Republike Srpske raspisali su javnu nabavku za izgradnju prve faze istočne obilaznice oko Trebinja - od Banjevaca do Aleksine Međe, čija je vrijednost 5.000.000 KM.

Prva faza radova podrazumijeva izgradnju trase buduće obilaznice u dužini do oko četiri i po kilometara (sa mostom od 484 metra čiju izgradnju finansira HET sa oko 13.000.000 KM ukupna dužina je oko pet kilometara), dva kružna toka, potporne zidove, oborinsku odvodnju, tehničku vodu te novu trasu pristupnog puta do Hercegovačke Gračanice.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovo veoma važan projekat, koji će omogućiti rasterećenje saobraćaja kroz centar grada, ali i kojim će se stvoriti preduslovi za širenje grada.

"Grad Trebinje je izvršio eksproprijaciju cjelokupnog zemljišta na dionici od Banjevaca do Aleksine Međe. Za te namjene vlasnicima zemljišta je isplaćeno oko 1.000.000 KM. Prema projektnom zadatku, širina kolovoznih traka biće šest i po metara i zadovoljiće sve propisane standarde", naveo je Ćurić.

Ćurić je pojasnio da prvu fazu radova čine pripremni radovi, hidrotehnički radovi, cjevasti propust i potporne konstrukcije.

Druga faza radova podrazumijevaće asfaltiranje cijele trase, zaštitne ograde, vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, javnu rasvjetu.

Rok za dostavljanje ponuda za prvu fazu radova je 6. novembar, a predviđeno je da se prva faza radova završi u roku od najviše 36 mjeseci, od uvođenja izvođača radova u posao.

trasa obilaznice trebinje.png