Rk leotar.jpg

U drugom kolu EHF Evropskog kupa RK "Leotar" dočekuje u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ZRHK "Tenah Dobele" iz Letonije.

San mnogobrojnih rukometaša koji su igrali u Leotaru je ostvaren jer, od 1956. godine kada je osnovan klub, želja je bila da se čuje za ovaj klub i van granica tadašnje Jugoslavije.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja trećeg mjesta Trebinjci su otvorili širom evropska vrata i voljom žrijeba izvučena je ekipa iz Letonije.

Nedavno je u Baltičkoj ligi ZRKH "Dobele" poražen od estonskih ekipa "Viljanda HC" 25:24 i "Mistra" 24:22 i u četiri odigrana kola uz ova dva poraza ima po jednu pobjedu i neriješen rezultat uz gol razliku 111:111, a u Prvenstvu Letonije nakon 5. kola ne znaju za poraz uz gol razliku 192:114.

S druge strane, Trebinjci su odigrali samo jedno kolo Premijer lige, ali su imali dosta jakih prijateljskih utakmica.

Trener Dragiša Koraćević ističe da očekuje rukometni i sportski spektakl, a ponosan je što predvodi sa klupe ekipu koja prvi put u svojoj istoriji igra Evropu.

"Mi smo kroz sve ove godine kontinuiranog rada, došli do evropske utakmice i ona treba da bude nagrada za sve što smo radili proteklih godina. Nadam se da će moji igrači kao i igrači protivničke ekipe biti na visokom nivou, da zajedno odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, da publika uživa u toj rukometnoj predstavi i da zadovoljni izađu iz dvorane. Znam da će naši igrači dati sve od sebe, da ćemo biti pravi od prvog do posljednjeg minuta jer za sve ovo smo se spremali sve ove godine. Dva i po mjeseca su trajale pripreme i mislim da smo spremni i da ćemo dati svoj maksimum“, poručio je Koraćević.

Uprava i igrači trebinjskog premijerligaša pozivaju sve ljubitelje sporta i rukometa da dođu u Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić" i da svojim navijanjem i bodrenjem pomognu Leotaru da dođe do pobjede sa što većom razlikom pred revanš u Letoniji.

Karata još ima i prodaju se po cijeni od 5,00 KM, a ta karta vrijedi i za narednu utakmicu Leotara u Premijer ligi protiv RK "Krivaja".

Utakmica 2. kola EHF Evrope igra se u subotu sa početkom u 19.00 časova.