PDP borjan krunic vukanovic.jpg

Sukob u trebinjskoj opoziciji nije ništa novo. Potvrđuje to i današnji verbalni delikt između Nebojše Vukanovića i Saše Borjana, dojučerašnjih nerazdvojnih političkih saboraca, koji su nastavili da se međusobno optužuju oko potencijalnog zajedničkog opozicionog kandidata za gradonačelnika Trebinja.

Iako su opozicionari pokušali da javnosti pošalju sliku da su složni i jedinstveni - ponovo su  na prvo mjesto stavili lične interese i između redova stavili do znanja da je saradnja nemoguća.

Vukanović je oštro reagovao na Borjanove tvrdnje da je izbjegao kandidaturu za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Trebinja kako ne bi nosio odgovornost.

"Zato je to prepustio Lazaru Radanu", poručio je Borjan, navodeći da je Vukanović zaboravio da su posmatrači PDP-a, koji su sada većinom u Narodnom frontu, čuvali njegove glasove na prethodnim izborima.

Ovako težak politički udarac Borjana na Vukanovića je sasvim očekivan, s obzirom na to da je Vukanović prvi, bez ikakvog povoda, a na osnovu Fejsbuk statusa, prvo udario po Borjanu, tvrdeći da želi da bude kandidat za gradonačelnika Trebinja, što je Borjan danas demantovao i poručio da nema takve ambicije.

Nakon ovih riječi, Vukanović je burno reagovao i ustao od stola gdje je sjedao sa Borjanom, Ljubišom Krunićem i Milicom Radovanović, ali se zatim ponovo vratio za zajednički sto i poručio da Borjan i Narodni front, po nečijim instrukcijama, puštaju zlu krv u opoziciju.

"Treba da kažu po čijim instrukcijama to rade. Ovo je zadnji put da sam sjeo sa Borjanom", poručio je Vukanović.

Iako je bilo za očekivati, danas je bilo najmanje priče o kandidatu Liste za pravdu i red za gradonačelnika Trebinja Lazaru Radanu, pa je tako ostalo nepoznato da li opozicione partije podržavaju Vukanovićevog kandidata ili će u više kolona.