inicijativa2-min.jpg

Direktor Tehničke škole Trebinje Nebojša Bovan prisustvovao je u Zvorniku Inicijativnom sastanaku za osnivanje udruženja srednjih stručnih škola Republike Srpske i Srbije, koji za cilj ima veću saradnju i zajedničko učešće u međunarodnim projektima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici srednjih škola iz Doboja, Mrkonjić Grada, Subotice i domaćina Zvornika, dok su opravdano izostali predstavnici Kosovske Mitrovice.

Direktor TŠC Zvornik Goran Grujić, izjavio je da sastanak predstavlja prvi korak ka osnivanju udruženja, koje treba da pomogne u rješavanju tekućih problema, kao i organizovanijem učešću u međunarodnim projektima.

„Svi mi prosvjetni radnici i srednje škole u regionu imamo iste muke i nadam se da ćemo putem udruženja da uspješnije rješavamo probeme sa kojima se susrećemo u radu“, rekao je Grujić.

Predsjednik Udruženja direktora srednjih škola Republike Srpske Miroslav Topalović, navodi da je spajanje i udruživanje veoma bita stvar, jer prosvjetni radnici imaju iste probleme i izazove, pa je razmjena iskustava veoma bitna.

Predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta grada Subotice Čedomir Baroš, naglasio je da se u ovaj projekat kreće u nadi da će se kroz ovaj projekat unaprijediti dugogodišnja prijateljska saradnja između škola iz Srbije i Republike Srpske.

Inicijativnom sastanku predstavnika srednjih škola iz Republike Srpske i Srbije prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave Zvornik.