opozicija trebinje.jpg

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović i predsjednik Gradskog odbora Narodnog fronta u Trebinju Saša Borjan verbalno su se sukobili na zajedničkoj konferenciji za medije, i usmjesto sloge koju su najavili očigledno je da je došlo do potpunog razmoilaženja.

Prvo je Borjan poručio da su postojali nedobronamjerni narativi prema Narodnom frontu, koji su išli ka mržnji.

On je rekao da nije istina da je htio da bude kandidat za gradonačelnika Trebinja kako je to tvrdio Vukanović, da nema takvih političkih ambicija te da Narodni front nije uslovljavao ni ucjenjivao  nikoga vezano za kandidaturu u Trebinju.

„Postojali su određeni narativi prema Narodnom frontu koji su bili od nedobronamjernih, do narativa mržnje kako sam ja to doživio. Znamo za trebinjski SDS, bilo je riječi da Narodni front nije respektabilan politički subjekt, a Vukanović je u zadnje vrijeme u javnom prostoru o Jeleni Trivić rekao jako puno neistina“, rekao je Borjan.

Borjan je rekao da je Vukanoviću skrenuo pažnju da su nekadašnji posmatrači u PDP-u, a sada su članovi Narodnog Fronta, „čuvali njegove glasove na prethodnim izborima“.

„U razgovoru sa Vukanovićem tražio da on /Vukanović/ preuzme tu vrstu odgovornosti, odnosno da bude kandidat za gradonačelnika Trebinja, ali je Vukanović tu odgovornost izbjegao i kandidovao Lazara Radana”, kazao je Borjan.

Kazao je i da je interes građana Trebinja da bude jedan zajednički opozicioni kandidat na sljedećim izborima, a o podršci Radanu odlučiće Gradski odbor Narodnog fronta

Nakon ovih riječi predsjednika Narodnog Fronta, lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je želio da napusti pres konFerenciju, ali su ga u tome spriječili predsjednik trebinjskog SDS-a Milica Radovanović i  PDP-a Ljubiša Krunić.

„Ovo je zadnji put da sam sjeo sa Borjanom“, poručio je Vukanović.

Vukanović je rekao da je danas viđeno lice političke korektnosti, te da bi bilo dobro da Narodni Front kaže po čijim instrukcijama „stalno puštaju zlu krv u opoziciji“.

„Jasno je da Narodni Front koji nema nikakav legitimitet, niti je ikada izašao na izbore, treba da izađe na izbore, odmjeri snage, pa da nama onda drži slovo. Bilo bi čestito da ti ljudi koji su osvojili mandate u drugim strankama, vrate neko DNS-u, Socijalistima, PDP-u. Ovo je zadnji put da sam ja sjeo sa Borjanom“, rekao je Vukanović, dodavši da je za Borjana „ginuo više nego za sestru rođenu“.

On je dodao da Borjan ne može biti u tuđoj kući domaćin, odnosno u Listi za pravdi i red, te da je ponosan da je na političku scenu Srpske doveo plejadu novih ljudi, koji nikada nisu bili u politici i mogu da donesu novu energiju i živost, među kojima je Lazar Radan.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Trebinju Milica Radovanović rekla je novinarima da su zaključci zajedničkog sastanka opozicionih stranaka u Trebinju da će na sljedeće lokalne izbore izaći sa jednim zajedničkim kandidatom koji se pokaže kao najbolji izbor za sve.

Radovanovićeva je rekla da je SDS nikada nije izgovorio da Narodni Front u Trebinju nije respektabilna stranka, te da zbog političke mudrosti neće da komentariše koliko je Narodni Front bio korektan prema SDS-u i obrnuto.

Krunić je rekao da je PDP korektno, konstruktivno nastupao u svim pregovorima na republičkom i lokalnim nivoima, i da će to biti ovog puta, te da nikada javno ništa ružno nije rekao za kolege u opozicionim redovima.

On kaže  da je zadovoljan sastankom opozicionih stranaka u ovom gradu i zaključcima koji su doneseni, da je za sada predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović predložio svog kandidata, a dogovoreno je da PDP, SDS i Narodni Front kroz svoje Gradske odbore vide da li neko ima svoj prijedlog, i da taj prijedlog bude usaglašen.