spajic mandic knezevic.jpg

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore  Milojko Spajić ponudio je savezu "Za budućnost Crne Gore" mjesto predsjednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamjenu za podršku manjinskoj vladi, saznaje RTCG.

Nakon što je Demokratska Crna Gora otkazala podršku za formiranje vlade uz pomoć glasa predsjednika DUA Mehmeta Zenke,  došlo je do preokreta u pregovorima.

Kako saznaje Portal RTCG, mandatar Milojko Spajić ponudio je savezu "Za budućnost Crne Gore" mjesto predsjednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamjenu za podršku manjinskoj  vladi.

Ta opcija nije neprihvatljiva ni manjinama. U tom slučaju iz igre bi ispale Demokrate i URA koji bi se preselili u opoziciju sa DPS-om. Ponuda je na stolu i na potezu je koalicija "Za budućnost Crne Gore". Manjinskim partijama ne smeta da sa ZBCG prave vlast pod uslovom da ne učestvuju u novoj Vladi.

ZBCG će morati da se odredi na ponudu u naredna dva dana jer je Spajiću Predsjedništvo dalo rok do petka da ih obavijesti da li može formirati vladu ili ne.

U ZBCG su odlučni da se DPS-u nikako ne smije dozvoliti povratak na vlast, pa ni kroz manjinsku podršku Vladi, tako da će ozbiljno razmotriti sve mogućnosti prije definitivne odluke.