Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Liga šampiona u vaterpolu - Hercegnovski Jadran propustio šansu da sruši imenjaka

Vaterpolo jadran1.jpg

U 2. kolu Lige šampiona grupa "C" u olimpijskom zatvorenom bazenu "Banje" u Trebinju VK "Jadran" iz Splita pobijedio je svog imenjaka iz Herceg Novog 11-10 (3-1, 2-4, 3-4, 3-1).

Ni najveći optimisti nisu vjerovali da će samo nakon 16 mjeseci od otvaranja bazena u njemu igrati utakmice Lige šampiona, a kad su sudije Buch (Španija) i Achladiotis (Grčka) dali znak za početak postalo je jasno da to nije san, već realnost.

Utakmica je direktno putem televizijskog prenosa prenošena u 16 evropskih država tako da je Trebinje označeno na evropskoj i svjetskoj vaterpolo mapi gdje se igraju utakmice najvišeg ranga.

Više od 500 gledalaca koji su došli najviše iz Herceg Novog, Trebinja, ali i okolnih mjesta stvorili su pravu navijačku atmosferu sa bubnjevima i trubama. Na tribinama je bilo dosta mladih, a među njima i poznata svjetska imena kao što su Ratko Rudić (do 2015. godine je kao trener osvojio 38 medalja na velikim takmičenjima, što ga čini najuspešnijim vaterpolo trenerom u istoriji sporta, i drugim najuspešnijim trenerom u svim timskim sportovima), trener reprezentacije Hrvatske Ivan Tucak, trener reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković.

IMG_4233-min.jpg

Novljani su počeli u grču, sa dosta grešaka u napadu, bez realizacije, promašili su i peterac, a iskusna ekipa iz Splita je sve njihove greške kažnjavala.

Splićani su prvu četvrtinu dobili sa 3:1, a nakon toga u drugoj su poveli sa 4:1 i 5:2. Međutim, prvak Crne Gore je do poluvremena uspio da izjednači na 5:5.

U trećoj četvrtini u 21. minutu domaćin stiže prvi put u vođstvo 8:9, a trener gostiju mijenja golmana Anića sa Marcelićem koji je do kraja utakmice odlično odbranio nekoliko udaraca.

U posljednju četvrtinu ušlo se sa golom prednosti Novljana, ali do kraja utakmice samo jedan, a Splićani tri tako da su došli do pobjede od 11:10.

Nakon drugog kola u grupi C VK "Ferencvaroš" i VK "Jadran" iz Splita imaju po 6 bodova, a VK "Crvena zvezda" i VK "Jadran" iz Herceg Novog su bez bodova.

U narednom kolu u Trebinje dolazi VK "Crvena zvezda".

Lijepo je bilo čuti riječi trenera ekipe iz Splita Jure Marelje koji se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu.

"Atmosfera je bila odlična, puno ljudi, fer navijanje, buka i sve ono što vaterpolu treba. Domaćin nas je lijepo prihvatio i ustupio nam svoj termin za trening što se rijetko dešava", istakao je Marelja.

Nakon utakmice trener Novljana Petar Radanović se osvrnuo na ambijent u kome je odigrana utakmica.

"Zahvaljujem se Trebinju, Trebinjcima i svima koji su došli na utakmicu da nas gledaju jer je atmosfera bila fantastična, gostoprimstvo Trebinjaca je najbolje moguće i zato samo riječi hvale. Zadovoljstvo je igrati na ovom bazenu i biti okružen ovakvim ljudima", rekao je Radanović.

Radanović je komentarisao i igru svoje ekipe.

"Mislim da je moje igrače ponio fantastičan ambijent u Trebinju, novi bazen i ta atmosfera je dosta uticala na njih tako da smo nervozno otvorili utakmicu sa dosta grešaka. Nakon početnog šoka vratili smo se i ušli na pravi način, alii vidjeli ste da smo imali nekih promašaja koje u ovakvim utakmicama ne smiju se dešavati", naveo je Radanović.

Vaterpolo jadran2.jpg

Olimpijski zatvoreni bazen "Banje", gledalaca 500.

Sudije: Buch (Španija) i Achladiotis (Grčka). Peterci: Jadran (HN) 3-5, Jadran Split 2-2. Realizacija igrača više: Jadran (HN) 4-14 (28%), Jadran Split 5-15 (33%).

VK "JADRAN" (HN): Đurović (6 odbrana), Holod 3 (1-1), Vučurović, Vukičević 2 (2-2), Vujović 1, D. Radović 1 (0-1), Nagaev (0-1), M. Gardašević, Baničević, Sladović 1, Čaraj, V. Radović 2, I. Radović. Trener: Petar Radanović.

VK "JADRAN"Split: Marcelić (5 odbrana), Čagalj 1, Marinić Kragić 3 (2-2), Biljaka 2, Butić, Pejković, Bukić 2, Harkov, Đ. Radović, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević 1, Anić (4 odbrane). Trener: Jure Marelja.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja