Vk jadran.jpg

U subotu, 7. oktobra, u 18.45 časova, olimpijski zatvoreni bazen i Trebinje biće zlatnim slovima upisanu u evropsku i svjetsku vaterpolo mapu jer će po prvi put u Republici Srpskoj i BiH biti odigrana utakmica Lige šampiona i to između vaterpolo klubovi Jadran iz Herceg Novog i Jadran iz Splita.

Novljani su odlučili da svoje utakmice kao domaćini igraju u Trebinju, a svi ljubitelji sporta i vaterpola imaće jedinstvenu priliku da uživo gledaju meč dva Jadrana.

U 1. kolu Lige šampiona u Budimpešti, VK "Ferencvaroš" bio je bolji od VK "Jadran" iz Herceg Novog 9:7, a Splićani su u svom bazenu bili bolji od "Crvene zvezde" iz Beograda 16:13.

Na povratku iz Budimpešte ekipa iz Herceg Novog je odigrala dvije utakmice Regionalne lige protiv VK "Primorja" u Rijeci i VK "Mladost" u Zagrebu i u obje utakmice pobijedila.

Prema riječima trenera Petra Radanovića, pokazali su dobru igru.

"Protiv Ferencvaroša smo odigrali odličnu utakmicu i žao mi je što smo izgubili jer smo prikazanom igrom pogotovo u prve dvije četvrtine pokazali da smo imali ozbiljne šanse da upišemo bodove. Ipak je Ferencvaroš iskusnija ekipa i danak neiskustva smo platili, a što se tiče utakmica u Rijeci i Zagrebu to su bile važne utakmice za plasman u Regionalnoj ligi", rekao je Radanović.

Trener Novljana se nada da njegovu ekipu očekuje vrhunska utakmica protiv ekipe iz Splita koja je na nivou ekipe Ferencvaroša i za ove dvije ekipe smatra da su glavni favoriti za prva dva mjesta u grupi C.

"U Trebinju smo dva dana na pripremama, adaptiramo se na bazen i uslovi su fantastični i nadam se da ćemo trebinjskoj publici pružiti vrhunski vaterpolo, a ako nam se ukaže šansa nastojaćemo da osvojimo prve bodove. Splićani su ekipa sa velikim brojem reprezentativaca i iskusnih igrača, ali mislim da je njihov najjači adut centar Vrlić jedan od tri najbolja u svijetu.. Ali, tu su i Fatović Harkov, Kragić, Radović. Treba da igramo jako agresivno, presing i svi igrači da budu na vrhunskom nivou", objasnio je Radanović.

Na kraju su trener Radanović, igrači i uprava kluba pozvali sve ljubitelje sporta i vaterpola da dođu na utakmicu.

"Radujem se utakmici i nadam se da će i ljudi iz okolnih mjesta doći da uživo gledaju utakmicu jer sam siguran da će to biti jedna reprezentativna partija i da će moći da uživaju u potezima vrhunskih igrača. Ovo je događaj koji treba vidjeti i vrijedi ispoštovati", jasan je Radanović.

Cijena ulaznice je 10,00 KM.