Koncert 2.jpg

U Muzeju Hercegovine održan je koncert "Akademskog ženskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu".

Specifičnost ovog hora stvara jedinstvena kombinacija ženskih glasova, koje na poseban način, svojstven jednorodnim horovima, izvode djela pisana za ove sastave.

Dirigent hora profesor mr Ivana Mirović naglasila je da su srećni što su nastupili pred trebinjskom publikom.

"Trenutno se nalazimo na Festivalu horova u Herceg Novom i ukazala nam se prilika da dođemo ovdje i izvedemo cjelovečernji koncert. Članovi hora su studenti sa različitih fakulteta Univerziteta u Nišu. Naš program je raznolik - od starih majstora, savremenih autora, tradiconalne, balkanske, srpske i duhovne muzike", rekla je Mirovićeva.

Hor je osvojio mnogobrojne nagrade, a nastupao je u Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj, Francuskoj, Makedoniji, Sloveniji, Španiji, Crnoj Gori, Turskoj...

Koncert 1.jpg

"Svake godine dođe po jedna nagrada, ali to nije jedina satisfakcija jer je među djevojkama fantastična pozitivna energija, druženje. Repertoar biramo u zavisnosti od potrebe jer ako je neko takmičenje u pitanju gledamo propozicije i onda imamo to na repertoaru. Naši članovi su u najvećem broju studenti, ali imamo djevojke iz srednje škole, a ima ih i koji završe fakultet pa ostanu u horu", istakla je Mirovićeva.

Četrdesetpetominutni koncert je prošao kao tren, a prisutni su mogli da uživaju u obradama srpskih pjesama, pop pjesama, duhovne i svetovne muzike.