rk leotar.jpg

Sportsko subotnje popodne i veče biće bogato i raznovrsno jer će ljubitelji sporta moći da uživaju u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci i vaterpolu.

Poslijepodne počinje sa fudbalom. U 10. kolu Prve lige Republike Srpske u Trebinje dolazi FK "Rudar" iz Prijedora. Pogled na tabelu govori da su gosti na prvom mjestu sa 23 boda, a domaćin peti sa 16 bodova.

Po tradiciji, utakmice izmedju FK Leotar i Rudar su uvijek bile neizvjesne i zanimljive.

Prema riječima trenera Trebinjaca Olega Ćurića, svjesni su da im u goste dolazi jedna od najboljih ekipa sa visokim ambicijama za ulazak u Premijer ligu bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva sa jako dobrim pojedincima.

"Mi derbi očekujemo u jako dobrom raspoloženju i dobroj atmosferi pred domaćom publikom na našem terenu i ako momci ostanu na visokom nivou u šta ne sumnjam mnogo toga ćemo i mi da se pitamo. Veoma dobro smo radili i momci su mnogo toga iznijeli na svojim leđima i psihički i fizički tako da jedva čekaju utakmicu", rekao je Ćurić.

Utakmica u Policama počinje u 15.00 časova.

U 1. kolu Premijer lige za žene u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ŽKK "Leotar 03" dočekuje ŽKK "Play of" iz Sarajeva.

Malene su u ovu sezonu ušle pojačane sa odličnim centrom Lalović, tu je i Ignjatić kao i Kuzmanović. Koliko vrijede i šta znaju pokazale su i prošlog vikenda kad su u prvom kolu Open Balkan lige trijumfovale nad prvakom Sjeverne Makedonije ŽKK "Basket Kam" iz Makedonske Kamenice i ŽKK "Radnički" iz Beograda.

Milorad Nadaždin i njegova ekipa sa nestrpljenjem očekuju početak lige i biće veliki konkurent pri vhu tabele.

Uz spomenuta pojačanja tu je uvijek odlična Milaković, kapiten Dostinić, Daković... Utakmica počinje u 16.00 časova.

I rukometašima Leotara počinje Premijer liga i na domaćem parketu dočekuju RK "Čelik" iz Zenice.

Prema riječima trenera Dragiše Koraćevića, nakon dva i po mjeseca priprema i mukotrpnog rada ekipa jedva čeka da liga počne.

"Spremni smo na sve što nas očekuje, motivisani da ostvarimo još bolje rezultate nego prošle sezone. Svi se radujemo početku i jedva čekamo prvu utakmicu protiv Čelika u našoj dvorani. Momci su dobro radili tokom pripremnog perioda, napravili smo veliki uspjeh osvajanjem Kupa Republike Srpske i nadamo se da ćemo u tom ritmu krenuti i u prvenstvu. Očekuje nas nastup u EHF Evropa kupa naredne sedmice i paklen ritam srijeda-subota, te nam je zbog toga potrebna podrška naših navijača koja siguran sam neće izostati", jasan je bio Koraćević.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 19.00 časova.

ŽOK "Leotar" igra utakmicu 3. kola Prve lige Republike Srpske, a dočekuju OK "Bratunac" iz istoimenog mjesta.

Nakon dva kola Trebinjke imaju po jednu pobjedu i poraz, a gošće su obje utakmice izgubile.

Trener Mišo Pešić očekuje dobru igru svoje ekipe i siguran je ako njegove djevojke daju sve od sebe da doći do nove pobjede.

Utakmica se igra u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" sa početkom u 19.00 časova.

Na kraju sportske subote je i 2. kolo Lige šampiona u vaterpolu, grupa C, gdje na olimpijskom zatvorenom bazenu VK "Jadran" iz Herceg Novog dočekuje VK "Jadran" iz Splita.

Utakmica počinje u 18.45 časova.