Padjeni.jpg

Bilećka Mljekara "Pađeni" priključila se kampanji Vlade Republike Srpske "Društveno odgovorni" sa tri proizvoda koji će biti jeftiniji za oko 20 odsto, izjavio je Srni vlasnik mljekare Nenad Vukoje.

On je precizirao da su na policama marketa, uključenih u tu kampanju, jeftiniji proizvodi bilećke Mljekare "Pađeni" - jogurt od litra masnoće 1,6 odsto, pavlaka od 180 grama sa 20 odsto masnoće i kiselo mlijeko 180 grama.

Prema njegovim riječima, do pojefitinjenja je došlo nakon što su se Mljekara "Pađeni" i marketi uključeni u tu kampanju odrekli svojih marži.

"Podržaćemo tu akciju, koja je dobra, ali smatram da bi još više proizvođača trebalo da joj se pruključi, a posebno uvoznici, jer se dosta robe uvozi, pa zašto se i oni ne bi mogli odreći svoje marže, ako mogu domaći proizvođači?", upitao je Vukoje.

On je dodao da će se ti jeftiniji proizvodi bilećke mljekare naći u svim marketima koji od njih to budu tražili i u potrebnim količinama.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pokrenulo je kampanju "Društveno odgovorni" u junu, koja je sada proširena i uključuje proizvođače, distributere i trgovce koji su se odrekli marže na pojedine proizvode.

Prema podacima resornog ministarstva, u kampanju je do sada uključeno 19 proizvođača, četiri distributera i 22 trgovca, a bez marže potrošačima je ponuđeno 50 proizvoda.