Mirko curic.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je Srni da grad bilježi značajan rast u oblasti turizma i zaslužuje da bude domaćin regionalne konferencije o turizmu koja će biti održana u naredna dva dana, što će biti prilika za razmjenu primjera dobre prakse.

Ćurić je naglasio da je veoma značajno da je za 2022. godinu Trebinje zabilježilo 180.000 noćenja turista, a u ovoj godini se očekuje oko 200.000 noćenja, što znači da se svake godine bilježi veći broj.

On je istakao se tokom godine u Trebinje dođu turisti iz oko 90 zemalja svijeta.

"To su podaci koji idu u prilog tome da Trebinje zaslužuje ozbiljnu konferenciju i da to bude praksa i u narednom periodu, da Trebinje bude turistički centar regije. Važno je da ćemo za ova dva dana konferencije naučiti mnogo", rekao je Ćurić.

On je dodao da gradska Turistička organizacija, nadležno odjeljenje i turističke agencije imaju šta da kažu, što znači da će mnogi učesnici konferencije imati priliku da nauče nešto od Trebinja.

"Ova regija je veoma interesantna, nemamo more, ali smo blizu njega tako da je Trebinje centar turizma i značajna tačka za Republiku Srpsku", istakao je Ćurić i zahvalio resornom ministru Denisu Šuliću za odluku da konferencija o turizmu bude održana u Trebinju.

Gradonačelnik je rekao da Gradska uprava Trebinja učestvuje u organizaciji konferencije, a učestvovaće i u planiranim panelima.

Trebinje će sutra i u petak, 6. oktobra, biti domaćin regionalne konferencije o turizmu, okupljajući iskusne stručnjake i profesionalce, influensere i ključne donosioce odluka.

Konferencija "Ček in" će ugostiti više od 300 učesnika i govornika iz različitih segmenata turizma. Tokom dva konferencijska dana na 10 panela i predavanja publiku očekuju dinamične razmjene iskustava, analiza zakonodavstva i podsticaj za poboljšanje komunikacije unutar ove vitalne industrije