subota preobrazenje trebinje 2023 (22).jpg

Iako je do lokalnih izbora godinu dana u Trebinju su baš oni danima glavna tema. Pala je i prva kandidatura. Dvadesetpetogodišnji Lazar Radan sebe vidi u fotelji prvog čovjeka grada. Kandidat je Liste za pravdu i red. Na pitanje ATV-a da li je požurio, odgovara.

"Dobro je dozirati sve, sada je euforija velika pa će onda da splasne jedno vrijeme, pa ćemo da doziramo pred izbore. Tih godinu dana je dobar period, dobar tajming, imamo dosta vremena da pokažemo neke stvari za tih godinu dana", kaže za ATV Lazar Radan, kandidat za gradonačelnika Trebinja.

Ne treba trčati pred rudu poručuje aktuelni trebinjski gradonačelnik. Da li će ponovu u trku za fotelju Mirko Ćurić kaže da će to odlučiti stranka i koalicija.

"I ako budem jedan od kandidata moj konačni cilj je ako se prihvatim nečega da radim da odradim ljudski časno i pošteno i da bude na ponos svih nas", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Radanova kandidatura prva je u Srpskoj za ove izbore. Vesna Duka je novinarka u Trebinju tri decenije i ne pamti da je neka politička utakmica ranije počela. Kaže ovo je dokaz da predizborna kampanja ne prestaje.

"Stiče se utisak da ne puštaju ljude na miru, iz kampanje u kampanju idemo. Oni će izbaciti kandidata godinu prije ali i pola godine još prije toga pričati ovaj će izbaciti ovoga kandidata, ovaj onog, mi ćemo bombardovati to su stvari koje se čitaju i naprosto ljudima dosadimo", kaže Vesna Duka, novinar iz Trebinja.

Da li je rano za kandidaturu?

Posted by ATV Banjaluka on Monday, October 2, 2023

I građani kažu da im se ne slušaju političke priče godinu dana ranije.

- Što se tiče predizborne kampanje i promocije kandidata rano je a što se tiče ispunjavanja tih izbornih obećanja nikada nije rano.

- Ima vrmena do izbora, polako ali sigurno.

- Previše rano ja bih rekao.

- N: Prestaje li predizborna kampanja? Ne prestaje ja koliko primjetim ne prestaje, kažu građani za ATV.

Iako je dosadašnja praksa bila dogovor pa kandadat ovaj put je drugačije. Nebojša Vukanović je predstavio kandidata i rekao da očekuje podršku ostalih opozicionih stranaka. Vladajuče stranke kažu da će se držati dosadašnje prakse.