Zkk leo 03.jpg

U drugoj utakmici prvog kola Open Balkan lige koja je održana u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", ŽKK "Leotar 03" je pobijedio ŽKK "Basket Kam" iz Makedonkse Kamenice 83:81 (21:19, 22:20, 14:23, 26:19), a ŽKK "Herceg Novi" bio je bolji od ŽKK "Radnički" iz Beograda.

Trebinjke su jedina ekipa koja nakon prvog "balona" ne zna za poraz. Ovo je bila velika pobjeda protiv šampiona, osvajača Kupa i Super kupa Sjeverne Makedonije koja u svojim redovima ima šest reprezentativki, a odlučujuće koševe dala je Kuzmanović koja je pogodila koš za tri poena nekoliko sekundi do kraja utakmice i postavila konačan rezultat 83:81.

Mnogi su pitali dan ranije zašto Nadaždin pušta Kuzmanović da šutira toliko trojki, ali mu je ona sve to vratila jer je trojke šutirala protiv ekipe iz Sjeverne Makedonije 6/7 i bila je igrač utakmice.

Jovana Milaković je bila standardno odlična, Snežana Dostinić bila je pravi kapiten i vodila svoju ekipu do pobjede, Lalović je snagom bila dominantna pod koševima, Daković je bila dobra na pleju, Savić se nije upisala u listu strijelaca, ali je odlično odigrala odbranu tokom cijele utakmice.

Prvu i drugu četvrtinu Leotar 03 dobio je s dva koša razlike tako da se sa rezultatom 43:39 otišlo na poluvrijeme. Tokom trećeg perioda gošće su preokrenule rezultat u svoju korist i u posljednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 57:62.

Ipak, Malene se nisu predavale i u uzbudljivoj završnici trojkom Kuzmanovićeve došli do zaslužene pobjede.

Trener Milorad Nadaždin smatra da je, nakon pobjede protiv ŽKK "Budućnost" 2013. godine, ovo najveća pobjeda Leotara 03.

"Svi smo zadovoljni i nismo očekivali da ćemo toliko dignuti formu i pobijediti 'Basket Kam'. Ovo je bila odgovorna igra i utakmica i pohvale mojim igračicama. Pohvalio bih cure koje su došle i uklopile se kao da sa njima radim dugo. Mislim da je lijepa sezona pred nama i pozvao bih sve pobornike košarkaške da nas prate ove sezone jer je ovo naznaka lijepe sezone i dešavanja. Hvala svima koji su uz nas, Gradu Trebinju, našem sponzoru Elektroprivredi Republike Srpske", rekao je Nadaždin.

Prema Nadaždinovim riječima, ova liga je pravi potez jer su igrale neke nove ekipe, veliki broj kvalitetnih igračica u ova dva dana predstavilo se gledaocima.

Drugi "balon" je u Sjevernoj Makedoniji krajem novembra.

ŽKK "Leotar 03": M. Daković 10, B. Dostinić, Savić, Kuzmanović 28, Čolović, S. Dostinić 16, Milaković 15, Ignjatić, Gutić, Lalović 14, Čičković, Suvajac.

ŽKK "Basket Kam": Kmetovska 15, Adamovska 27, Dimova 16, Tasevska 6, Maksimovska 7, Pop Dimitrova 6, Karagjozova, Nikolov 4, Ilijeva, Vladimirova, Stojanovska, Djuković.