Milan mitrovic.jpg

"Hidroelektrane na Trebišnjici" su od početka godine proizvele skoro 960 gigavat-časova električne energije, što je plansko ostvarenje, odnosno 76 odsto od elektroenergetskog bilansa za ovu godinu, izjavio je Srni izvršni direktor za upravljanje sistemom u preduzeću Milan Mitrović.

Mitrović je rekao da je hidrološka godina bila veoma zadovoljavajuća zbog dobrog rasporeda padavina.

"Remontne aktivnosti u `Hidroelektranama` skoro su završene, tako da radimo punim kapacitetom, koliko je trenutno moguće", naglasio je Mitrović.

On je naveo da se ne može znati kakav će biti ostatak godine u hidrološkom smislu, ali, kako je istakao, u Bilećkom jezeru ima dovoljno zaliha struje.

"U akumulaciji Bilećko jezero trenutno imamo zalihe 260 gigavat-časova, tako da smo, ako saberemo sa trenutnom proizvodnjom, praktično na 96 odsto u odnosu na ostvarenje cjelokupnog elektroenergetskog bilansa, pa i da ne padne nijedna kap kiše", rekao je Mitrović.

On je dodao da preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" u ovoj godini ima ambiciozan plan kad je riječ o proizvodnji električne energije, a iznosi 1.270 gigavat-časova.

"Mislim da će `Hidroelektrane na Trebišnjici` ostvariti dobar poslovni rezultat u ovoj godini", rekao je Mitrović