Policija rs.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje dokumentuju krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske protiv lica inicijala G.P. i M.I. iz Trebinja.  

Policijski službenici su 27. septembra 2023. godine, nakon prikupljenih operativnih saznanja izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Renault“, tip „Megan“ kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala G.P., dok je suvozač bilo lice inicijala M.I.

Po izlasku iz putničkog automobila lice inicijala M.I. je odbacilo jedno najlonsko pakovanje, dok je pretresom navedenog lice pronađeno jedno najlonsko pakovanje sa bijelom praškastom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid, ukupne težine 3,8 gr. 

Pretresom lica inicijala G.P. pronađeno je jedno najlonsko pakovanje sa bijelom praškastom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid, ukupne težine 4 gr.  

Na licu mjesta policijski službenici su izvršili uviđaj kojim su pronašli i privremeno oduzeli jedno najlonsko pakovanje sa bijelom praškastom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid, ukupne težine 170 gr.  

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo policijskim službenicima da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.  

Nakon uviđaja policijski službenici su izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija i putničkog automobila marke „Renault“, tip „Megan“ koje koristi lice inicijala G.P., kao i pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija i putničkog automobila marke „Volkswagen“, tip „Golf“ koje koristi lice inicijala M.I. kod koga je pronađena i oduzeta jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Kod oba osumnjičena su privremno oduzeti mobilni telefoni.  

Aktivnosti su realizovane u okviru operativne akcije „Ulica 2023“ koja je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Za osam mjeseci policijski službenici Policijske uprave Trebinje evidentirali su šest krivičnih djela i 74 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.