Policija.webp

Ученик Средње мјешовите школе у Бијелом Пољу потегао је стартни пиштољ и пријетио осталим ученицима у школи након чега је бацио оружје и побјегао, потврђено је из Управе полиције.

Ученик је протезао стартни пиштољ (свадбарски) на ђаке, након чега је бацио оружје и удаљио се са лица мјеста. Врло брзо полиција је нашла и пиштољ и ученика који је приведен. Обавештен је ОДТ, а истрага је у току – саопштено је из Управе полиције.

Овом догађају претходила је свађа у школском дворишту. Обавијештена је полиција, и узимају се изјаве од ученика и очевидаца.

– Он је пријетио је да ће све да их побије. Нико није знао да је ријеч о свадбарском пиштољу – казао је саговорник из школе.

Помоћник директор школе: Ученици се гурали на полигону

Помоћник директора поменуте школе Зоран Сошић казао је да је за вријеме трајања великог одмора дошло до гурања ученика на полигону.

– Одмах сам изашао и примјетио возило, џип “нисан”, како се удаљава од тих ученика, на мој знак да се то возило заустави нису реаговали него су наставили кретање према мени. Да бих избјегао да ме не прегазе скочио сам уназад, то возило се затим удаљило од школе пут града – прича Сошић.

Он је казао да је ученика 4В-2, С.Б., који је учествовао у тој гужви позвао да уђе у канцеларију директора и одмах позвао полицију и обавијестио директора школе.

– Послије сам сазнао да се ученик, који је је изазвао инцидент, зове А. С. и да је ученик 4В-6. Из изјава које су усмено давали ученици из 4В-2 и ученик 4В-6, Т.Б., који је био у “нисану” са А. С., сам сазнао да је ученик А.С. у тренутку када се враћао у рикверц, закачио “нисаном” ученика Ц.Б. након тога је дошло до препирке и псовке између тих ученика – каже Сошић, преноси ТВЦГ.